Nassaudag Breda

  • van:  10 juni 2019 12:00
  • tot:  10 juni 2019 17:00
Nassaudag Breda

Nassaudag Breda 2019

Op tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, viert Breda jaarlijks de verbondenheid met de Nassaus.

Er is van alles te doen in onze Nassaustad tussen 12.00 uur en 17.00. Alle activiteiten zijn op plekken die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus.

De hele dag zijn er gratis optredens, tentoonstellingen, wandelingen en bijzondere ontmoetingen in de Grote Kerk, het Stedelijk Museum Breda, Het begijnhof, het Kasteel van Breda en Bouvigne.

Zo is bij het Kasteel van Breda een groots riddertoernooi waar edellieden elkaar te paard bestrijden. Beleef binnen de poorten van het Kasteel van Breda hoe ridders leefden en hoe zijn hun eeuwenoude ambachten uitvoeren. Met behendigheidsspelen, zwaardvechten en een machtig steekspel. Op het terrein tref je diverse historische figuren. Wie het Kasteel en haar geschiedenis echt wil leren kennen, laat zich rondleiden of bezoekt het Koningin Wilhelmina Paviljoen.

Beland in de tijd van de Tachtigjarige oorlog, de tijd van de Borgerij Berghen op den Zoom, Merck Toch Hoe Sterck en De Bergsche Battery. Ervaar het kampleven zoals het gebruik van musketten hun kanonnen en piketten en het bereiden van een traditionele kookpot.

In het Begijnhof kun je ook de Nassaudag beleven. Hier ontmoeten jullie de ridders van de Orde van het Gulden Vlies. Hier wordt de erecode besproken en Rambier gedronken. Maar let op: je moet er wel wat voor doen!

Kasteel Bouvigne en het Kasteel van Breda zijn vandaag ook open omdat het ook landelijke Kastelen dag is. Wil je nog meer informatie over deze leuke gratis dag voor het hele gezin, kijk dan op www.bredanassaustad.nl

 

 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda