Lente en schaapscheerfeest Prinsenbeek

  • van:  19 mei 2019 13:30
  • tot:  19 mei 2019 16:30
Lente en schaapscheerfeest Prinsenbeek

Lente- en Schaapscheerdersfeest in Prinsenbeek

Vandaag tussen 13.30 uur en 16.30 uur is het lente- en schaapscheerfeest in Prinsenbeek. Het is een leuk gratis evenement naast het Heemkundemuseum de Rijf.

De schapen worden geschoren om 14.00 en 15.00 uur

In de lente met het lentezonnetje natuurlijk met lammetjes in de wei is dé tijd om de schapen te scheren. Dat moet altijd vlak voor de zomer gebeuren. Dit wordt niet alleen gedaan omdat dat dan de heetste periode van het jaar er aan komt, maar ook omdat het in een wat warmere periode makkelijker scheert. Als het wat warmer is zal de lanoline (het vet tussen de vacht) namelijk vloeibaarder zijn waardoor men makkelijker door de vacht kan komen met een scheermachine. Niet iedereen kan zomaar een schaap scheren, want dat vereist heel wat vakmanschap. Als het niet goed gebeurt, dan kan dit heel vervelende gevolgen hebben voor het schaap. Het is altijd wel een heel interessant maar ook vermakelijk gebeuren. Want het schaap moet tijdens het scheren in een vooraf bepaalde (rare) houding liggen. Dus allemaal zeker de moeite waard om dit een keer van dichtbij mee te kunnen maken.

Ook is er een boekenmarkt en zijn er demonstraties spinnen, wolkammen/wassen/verven, breien, kantklossen, haken, stoppen enz.

Dit leuke informatieve familie uitje is GRATIS

Waar is het?

Heemkundemuseum De Rijf Prinsenbeek

museum de rijf, brielsedreef 39a Prinsenbeek

Meer informatie kijk hier