Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Kinderboekenweek 2021 bij Bibliotheek Nieuwe Veste in Breda - worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Dát is het thema van de kinderboekenweek 2021 - Worden wat je wil

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Nieuwe Veste bibliotheek heeft op al haar jeugdafdelingen een presentatie rondom de themaboeken. Maar daarnaast zijn er een aantal leuke gratis kinderactiviteiten

Kinderboekenweek 2021 - Interactieve muzikale voorstelling - 6 oktober - gratis 

theatergroep Letter Belangrijk 

Kok, politieagent, dierenarts… Er zijn zoveel beroepen!  Weet jij al wat je later worden wil? Ga mee met Coco en leer verschillende beroepen kennen. Deze voorstelling zit vol met originele Letter Belangrijk nummers en is geschikt voor de onderbouw (groep 1 t/m 4)

Woensdag 6 oktober | 14.30 – 15.15 uur | Voor 4 t/m 8 jaar | Gratis deelname | RESERVEER HIER

Kinderboekenweek 2021 - poppentheater - De Wolkenfabriek - 13 oktober - gratis

Door theatergroep: Laros & De Jong Beeldmakerij

Elke avond luistert Willy, de wolkenmaker, naar het weerbericht om zo te weten te komen welke wolken hij de lucht in moet sturen. Morgen wordt het een mieters mooie dag en is er geen wolkje aan de lucht! Willy heeft dus eindelijk weer eens dagje vrij.

Maar wat gebeurt er als Wolly, de weerkip, toch per ongeluk wat wolkenknopjes indrukt? De voorstelling wordt gespeeld aan de hand van een levensgroot pop-up boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Een lust voor het oog vol vondsten en verrassingen.

Woensdag 13 oktober | 13.30 – 14.15 uur | Concertzaal Nieuwe Veste | Voor 4 tot 8 jaar | Gratis deelname RESERVEER HIER

Kinderboekenweek 2021 - Puzzelen en muziek! - 17 oktober - gratis 

ArchiAmici
Wat wil je later worden? Dat is een hele serieuze puzzel. Weet je eigenlijk al wel wat je leuk of lelijk vindt, waar je kippenvel of koude rillingen van krijgt en waar je juist vrolijk van wordt? Daar kun je mee beginnen. Alle kinderen krijgen een muziekpuzzel en die gaat je hier zeker bij helpen. Waar ga jij van dansen en waar word jij verdrietig van? Je hoeft niet op je stoel te blijven zitten en alleen maar zitten luisteren! Kom mee puzzelen met muziek.

Arend van Dam
Deze bekende Bredase schrijver gaat vertellen over zijn boeken. Want ook daar speelt zich muziek af.
Hij gaat vertellen over de verschillende beroepen uit zijn boeken maar zeker ook voorlezen

Op zondagmiddag 17 oktober zijn er 2 optredens van strijkorkest ArchiAmici en 2 optredens van
Arend van Dam. |13.00 -16.30 uur | gratis REVERVEER HIER

 

Kinderboekenweek 2021 - speel het beroepenspel in de bibliotheek 

Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er het Beroepenspel. Op de jeugdafdeling in de bibliotheek zijn in de Kinderboekenweek posters met een qr-code te vinden. 

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda