Slootjesdagen regio Breda 11 tm 13 juni 2021 - IVN kinderactiviteit

Wie doet er mee met de IVN slootjesdagen?

Glibber, kruip, speur en ontdek alles over slootjes tijdens de IVN Slootjesdagen op 13 tot 15 juni 2021! Word Slootjesexpert en ga mee op slootjessafari, snorkel in de sloot en kwaak mee met een kikkerconcert.  

In onze regio kan je op verschillende plekken de sloten onderzoeken met IVN slootjes experts:

Slootjesdagen in Oosterhout 13 juni 2021

Het IVN organiseert een gratis toegankelijke slootjesdag, een heerlijke middag voor kinderen met ouders of grootouders. 

Schaatsen in de IVN Natuurtuin Oranjepolder in Oosterhout ! Kan dat in juni ? Jazeker! Maar dat kunnen wij mensen niet zelf. Dat kunnen de schaatsenrijders, insecten met lange poten, die op het water kunnen lopen. Ook de schrijvertjes, kleine, ronde kevertjes, rennen in cirkels en lussen over het water, maar die doen het op korte pootjes.

Vijvers en sloten wemelen van leven. Je kunt er de wonderlijkste waterwezentjes vinden. Watertorren in allerlei maten, slakken met puntige huisjes en slakken met platte huisjes. Ook kikkers en salamanders.

Er zijn volop grappige namen bij de waterdiertjes : rugzwemmers, bootsmannetjes, kokerjuffers. Kikkervisjes worden ook donderkopjes of kwakkebollekes genoemd. Ook de larven van de mooie waterjuffers en libellen brengen hun kindertijd in het water door, maar móói…. nee, dat zijn ze dan nog niet.

Op 13 juni gaan de kinderen met de slootjesexperts van het IVN proberen al die kriebelbeestjes eens van wat dichterbij te bekijken. De IVN gidsen zorgen voor een flink aantal schepnetjes, bakken en potjes om de vangsten te bekijken. Maar breng gerust je eigen spullen mee, dan hoef je zeker niet op je beurt te wachten. Trek kleren aan die wat nat en modderig mogen worden en laarzen zijn ook wel praktisch aan de waterkant.

Locatie=>  Natuurtuin Oranjepolder, Domeinweg 9 in Oosterhout komen.   Kijk hier voor meer informatie

Slootjesdagen in Etten-Leur 

Normaal kunnen kids ook in Etten-Leur tijdens de slootjesdagen op zoek naar alles wat leeft in het water. Het programma (als het er dit jaar met corona is) vind je hier  Meer informatie over de slootjesdagen in Etten-Leur vind je hier

Algemene info over de slootjes dagen vind je hier en ook de GRATIS zoekkaart van de IVN

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? (max 5 keer per jaar) Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda