Familieconcert bij Podium Bloos De avonturen van Peer Gynt (5+)

  • van:  23 juni 2019 15:00
  • tot:  23 juni 2019 16:00
Familieconcert bij Podium Bloos De avonturen van Peer Gynt (5+)

Familieconcert bij Podium Bloos

De avonturen van Peer Gynt (5+)

Peer Gynt, wie kent hem niet? De vrolijke schavuit uit Noorwegen, vol eigendunk, die zoveel fantasie heeft dat zelfs zijn moeder zijn wilde verhalen niet meer gelooft. In De avonturen van Peer Gynt (5+) vertellen actrices Eva Nijs en Loesje Terhorst het boeiende verhaal van deze schelm, gebaseerd op het boek van de Noorse toneelschrijver Hendrik Ibsen. Een vrolijke familievoorstelling vol muziek en dans, maar ook met treurige en spannende momenten zoals een heuse schipbreuk.

De actrices worden begeleid door het Symfonisch Collectief Breda o.l.v. dirigent Jos Schroevers, dat een selectie speelt uit de prachtige en wereldberoemde muziek van de Noorse componist Edvard Grieg. Natuurlijk ontbreekt ook het wonderschone ‘Solveigs Lied’ niet! Vooraf spelen 3 volksmuzikanten Noorse deuntjes om in de sfeer te komen en na afloop mogen de kinderen alle instrumenten van dichtbij bewonderen.

Het verhaal van Peer Gynt
Na het overlijden van zijn moeder Aase laat de arme jongen Peer alles achter zich om rijkdom en roem na te jagen. Hij beleeft de wildste avonturen en wordt schatrijk, over de ruggen van anderen. Nadat hij een schipbreuk heeft overleefd keert hij naar huis terug. Daar is de enige die om hem geeft Solveig, zij heeft een leven lang op Peer gewacht.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

cast: Eva Nijs en Loesje Terhorst | orkest: Symfonisch Collectief Breda | dirigent: Jos Schroevers | muziek: Edvard Grieg

Podium Bloos, Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda

Reserveer hier je kaartje via Podium Bloos (Volwassen € 10, kinderen vanaf 5 jaar € 2,50)