Carnavalsoptocht Breda (Kielegat)

  • van:  2 maart 2019 10:00
  • tot:  5 maart 2019 21:00
Carnavalsoptocht  Breda (Kielegat)

Carnavalsoptochten Breda- Kielegat 2019

Breda Carnaval 2019

  • zondag 3 maart 2019  Kinderoptocht/ Brakkensliert Breda Start 13.30

De Brakkensliert is dè kinderoptocht van Breda. Wil je meedoen aan de Brakkensliert? Zorg voor een leuk carnavalspak en/of beeld iets grappigs uit voor deze kindercarnaval optocht. Doe dat alleen of samen met vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, buurjongens en buurmeisjes.

Kindercarnaval Breda 2019

Na de Brakkensliert zal het Chassé Theater om 15.00 uur haar deuren openen om de kinderen en ouders een onvergetelijke middag te bezorgen. Terwijl in de grote feestzaal de brakken de polonaise lopen, spelen de allerkleinsten in de foyer allerlei spelletjes. Traditiegetrouw is de schminkhoek één van de grote trekpleisters van dit kindercarnaval. Ook dit jaar wordt tijdens het Brakkenbal opnieuw samengewerkt met de mensen van het Brakkenfestival on Tour. Zo rond de klok van vijf uur zal de Prins de prijzen uitreiken van de Brakkensliert, het hoogtepunt voor alle deelnemende kinderen. Kortom een onvergetelijke en zeer kindervriendelijke middag met veel feest en plezier!

Grote Optocht Breda 2019 

  • maandag 4 maart 2019 De Grote carnavalsoptocht van Breda. Start 12.00 uur

Tijdens Grote Optocht van ’t Kielegat zullen om 12.00 uur vanaf einde Haagdijk (Kopse Kant) alle kleine en grote wagens gaan rijden. De loopgroepen/paren/individuen starten iets later vanaf de Markendaalse weg. Vervolgens gaat de sliert via de Haagdijk, de Vismarktstraat en Reigerstraat naar de Grote Markt, om via de Halstraat, Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Daarna is het via de Oude Vest en de Vlaszak richting de Boschstraat, waar het hele feest eindigt.

Alle informatie over het Kielegats carnaval, de volledige carnavalsagenda en alles over de optochten in het centrum van Breda info vind je hier en hier


TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 nieuwsbrieven per jaar)