Carnavalsoptochten Breda- Kielegat 2020

Breda Carnaval 2020

  • zondag 23 februari 2020 Kinderoptocht/ Brakkensliert Breda Start 13.30

De Brakkensliert is dè kinderoptocht van Breda. Wil je meedoen aan de Brakkensliert? Zorg voor een leuk carnavalspak en/of beeld iets grappigs uit voor deze kindercarnaval optocht. Doe dat alleen of samen met vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, buurjongens en buurmeisjes.

Kindercarnaval Breda 2020

Na de Brakkensliert zal het Chassé Theater om 15.00 uur haar deuren openen om de kinderen en ouders een onvergetelijke middag te bezorgen. Terwijl in de grote feestzaal de brakken de polonaise lopen, spelen de allerkleinsten in de foyer allerlei spelletjes. Traditiegetrouw is de schminkhoek één van de grote trekpleisters van dit kindercarnaval. Zo rond de klok van vijf uur zal de Prins de prijzen uitreiken van de Brakkensliert, het hoogtepunt voor alle deelnemende kinderen. Kortom een onvergetelijke en zeer kindervriendelijke middag met veel feest en plezier!

Grote Optocht Breda 2020

  • maandag 24 februari 2020 De Grote carnavalsoptocht van Breda. Start 12.00 uur

Tijdens Grote Optocht van ’t Kielegat zullen de wagens vanaf de Kopse Kant de Haagdijk opdraaien om vervolgens in de juiste volgorde aan te komen bij de “officiële” start waar de loopgroepen worden ingevoegd in de optocht. Vervolgens gaat hij over de Prinsenkade naar de Hoge brug. Let op deze is voetgangersvrij. Hierna trekt de optocht over de Vismarktstraat, Reigerstraat richting de Grote Markt. De optocht verlaat de grote markt via de Halstraat richting Houtmarkt en de Ginnekenstraat. Langs het Van Coothplein draait de optocht weer terug naar de Keizerstraat en via de Oude Vest en de Vlaszak eindigt de Grote Optocht in de Boschstraat.

Alle informatie over het Kielegats carnaval, de volledige carnavalsagenda en alles over de optochten in het centrum van Breda info vind je hier en hier

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 nieuwsbrieven per jaar)