BRIK Festival - Openingsvoorstelling - gratis - BLOCK

BRIK Festival - Openingsvoorstelling - gratis - BLOCK

BRIK Festival -BLOCK - Engeland (Alle leeftijden)

Dit is de GRATIS Openingsvoorstelling van het kinderfestival!

Twintig gigantische blokken vormen een speelveld voor een groep performers. Niet als vast decor, integendeel. De blokken staan los en kunnen worden verplaatst. Ze fungeren als bouwstenen voor een voortdurend veranderend landschap dat wordt opgebouwd, afgebroken, weer opgebouwd, weer afgebroken… enzovoort.

Wat volgt is, een spel waarin de performers bewegen, spelen, onderzoeken en een schier eindeloze reeks aan combinaties ontdekken. Een spannend spel vol halsbrekende toeren, waarin het aankomt op split-second timing. Net als het leven in de stad waar het symbool voor staat, vol van tegenstellingen en uitdagingen.

BLOCK is gemaakt door een dansgroep in samenwerking met een circusgezelschap. Resultaat is een krachtige samensmelting van dans en circus die de grenzen van beide disciplines oprekt en je geregeld naar adem zal doen snakken.

De voorstelling is te zien op de volgende dagen en tijden

  • woensdag 5 juni 14:30 - 15:10 Festivalhart Kasteelplein (gratis entree)
  • woensdag 5 juni 19:00 - 19:40 Festivalhart Kasteelplein (gratis entree)

Bekijk de trailer van de voorstelling hier !

Het programma van de openingsdag met Lex Uiting:

14.00 Opening met Lex Uiting en Marianne de Bie

Woensdag 5 juni opent de wethouder van Cultuur van Breda, Marianne de Bie, officieel BRIK Festival. Om 14.00 op het Kasteelplein, dat ook het festivalhart is, geeft zij het startsein voor de ruim 25 voorstellingen van gezelschappen uit 13 verschillende landen die een week lang Breda laten bewegen. Presentatie is in handen van Lex Uiting, die voor BNNVARA o.a. Kinderen voor Kinderen presenteerde. Als oud-Prins Carnaval weet hij wel hoe hij een feestje moet vieren!

14.30 uur: openingsvoorstelling BLOCK

Aanmelden voor de opening van BRIK Festival is niet nodig.

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda (je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)