Vakantie tips voor het museum, dierentuin of uitvindfabriek in de regio Breda

Ontdek deze meivakantie het museum, de regionale dierentuin en de uitvindfabriek!

In de regio Breda is genoeg te ontdekken voor nieuwsgierige kinderen. We hebben een aantal leuke adressen voor je verzameld waar kids in de meivakantie van alles kunnen beleven, leren en ontdekken! #waargaanjullienaartoe

De Uitvindfabriek Breda

Voor een leuk en leerzaam uitje met het hele gezin ga je naar de Uitvindfabriek in de oude Faam fabriek in Breda. Kinderen kunnen van alles uitvinden en ontdekken! Er draait een gave speelfilm en kinderen mogen hun eigen uitvinding bouwen en mee naar huis nemen.

Extra leuk: deze meivakantie is er ook buiten bij de Uitvindfabriek van alles te beleven!

Extra openingstijden Uitvindfabriek Breda Meivakantie 2019

  • 20 april: open 13-18 uur
  • 21 april: gesloten (Eerste Paasdag)
  • 22 april: open 11-17 uur (Tweede Paasdag)
  • 23 april: gesloten
  • 24 tot en met 26 april: open 11-17 uur
  • 27 april: gesloten (Koningsdag)
  • 28 april: gesloten
  • 1 tot en met 4 mei: open 11-17 uur
  • 5 mei: gesloten (Bevrijdingsdag)

Reserveren is niet nodig, koop je kaartjes aan de kassa of on line.

Dierentuin Reptielenhuis De Aarde

Reptielenhuis De Aarde is een leuk uitje voor de hele familie. In deze kleine overdekte dierentuin leren kinderen en (groot)ouders van alles over de verschillende reptielen. De enthousiaste medewerkers van De Aarde vertellen er graag over. Kinderen mogen alles over de dieren vragen, ze soms zelf vasthouden of meekijken met het voeren. Je kunt hier ook een leuke speurtocht doen!

Het Reptielenhuis is, ook in de meivakantie, geopend op woensdag tot en met zondag van 10 uur tot 18 uur. Onderstaande dagen zijn uitzonderingen: 

vrijdag 19 april goede vrijdag: OPEN
zondag 21 april 1e paasdag: dicht
maandag 22 april 2e paasdag: OPEN
zaterdag 27 april Koningsdag: dicht

Ontdekkingstocht door het Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda organiseert in de meivakantie voor kinderen (en hun (groot)ouders) creatieve activiteiten in het museum. Kom op speelse wijze tentoonstellingen in het museum ontdekken. Ook mogen jullie deelnemen aan workshops waarin je eigen werk mag maken en/of mee werkt aan een groot kunstwerk in de projectruimte, NEXT.

EXTRA Meivakantie programma voor kinderen in het Stedelijk Museum Breda - Maak je eigen Teun Hocks! Data=> 23 t/m 26 april en 30 april t/m 3 mei, 13.00 - 16.00 uur

Kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf in de huid van Hocks te kruipen door een set die het Museum heeft nagemaakt met het decor waar Teun zichzelf in plaatst en een selfie maakt. Deze ''wall'' staat in de foyer beneden opgesteld. Er staat een statief waarin je je mobieltje kunt leggen voor het perfecte plaatje. Ook zijn er speciale Hocks kleurplaten voor de kids

Happy Station (gratis erop uit met kinderen)

Wil je een GRATIS uitje binnen? Bezoek dan eens Happy Station. Hét playmobil dorp in het station van Breda. Deze stad is te bewonderen in het Centraal Station van Breda. Het dorp heeft steeds een ander thema, zo kunnen kinderen steeds iets nieuws ontdekken! Kijk voor de actuele en wisselende openingstijden Playmobildorp Breda facebook pagina van Happy Station.

Log In