Schaatsen in regio Breda 2018 - 2019

Schaatsen is erg leuk in de winter. Natuurlijk kan het op de kunstijsbaan in Breda. Rond de kerstperiode zijn er ook een aantal tijdelijke schaatsbanen in de regio. Maar hoe leuk is het als je met een lekker winterzonnetje op natuurijs kunt schaatsen? Wij hopen dan op een strenge winter, zodat ik met man en kids lekker naar buiten kan op de schaats!  

Schaatsen op natuurijs in de regio Breda

Om maar alvast voor te bereiden, want je weet maar nooit, zijn we gaan zoeken naar natuur schaatsplekken in de regio Breda. Er zijn verschillende schaatsclubs die het ijs meten en er voor zorgen dat het natuurijs optimaal is (indien hier sprake van is). In sommige gevallen moet je lid zijn van een schaatsclub of schaatsvereniging om het ijs op te mogen, of entree betalen.

Wanneer kun je waar schaatsen? In de vriesperiode word je overladen met nieuwsberichten over de eerste natuurijsbaan en de eerste toer, maar wanneer is het nou veilig bij jou in de buurt om je op het ijs te begeven? De meeste gemeenten hebben een vereniging die zich inzet om het ijs veilig te maken en een sein te geven wanneer dit het geval is. Op de website http://natuurijs.ekkel.com/ wordt deze informatie zo goed mogelijk bijgehouden. 

Hieronder vind je een overzicht van de schaats- en ijsverenigingen in Breda die we tegenkwamen. 

Ongetwijfeld missen we goede plekken ! Mocht je nog tips of aanvullingen hebben, stuur dan een mail naar breda@go-kids.nl  dan passen we het aan. 

Schaatsverenigingen, ijsclubs, en leuke schaatsplekken in de regio Breda

Hieronder enkel degenen waarvan we ook websites / Facebookpagina's konden vinden, zodat je ook echt op de hoogte bent van de kwaliteit van het ijs en eventuele openingstijden. 

Breda - IJsvermaak

Biesbosch - Biesbosch ijsbaan 

Vorig jaar zijn wij gaan schaatsen bij het Zwarte Goor in Strijbeek. (Tip : is vlakbij het Smokkelaartje voor warme chocomelk!)

Schaatsen kan ook in Bavel....bij het gemaal, aan de Lange Bunder.

Staat jouw schaatsplek of schaatsvereniging er niet bij ? Tips zijn altijd welkom via Breda@go-kids.nl 

Gegarandeerd schaatsen op kunstijsbaan in Breda

Gelukkig zijn we niet helemaal afhankelijk van de weergoden. Op de kunstijsbaan in Breda kun je altijd schaatsen in de winter ongeacht de temperatuur buiten 

Kunstijsbaan Optisport Breda

Veel schaatsplezier deze winter ⛸