In het winterseizoen is natuureiland Tiengemeten van Natuurmonumenten een oase van rust. De natuur verandert en vogels domineren het eiland. Ze strijken neer op het eiland om uit te rusten en bij te tanken. Ook bezoekers zijn hartelijk welkom, maar er zijn minder voorzieningen voor bezoekers in het winterseizoen.

Voorzieningen op Tiengemeten in winterslaap 

Vanaf vrijdag 1 november nemen de voorzieningen op natuureiland Tiengemeten een winterpauze en sluiten hun deuren. Tijdens de wintermaanden is wel dagelijks te genieten van de natuur. Ook de toiletten en koffie/thee in het openbare deel van het bezoekerscentrum staan tot je beschikking.

Een kaartje kopen voor de pont kan via de website van Natuurmonumenten

Natuureiland Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en het hoofd leeg te maken. Trek warme kleren en stevige schoenen aan, controleer vooraf of Herberg Tiengemeten open is of zorg voor een lunchpakket en stap op de pont in Nieuwendijk. Eenmaal aan boord laat je de drukte van alledag achter voor een dag in de ongerepte natuur.  Ook tijdens de wintermaanden leent het eiland zich perfect voor wandelingen met de kinderen.

Met het infopunt in winterslaap, is het pontkaartje te kopen via de website van Natuurmonumenten

Vanaf 1 april zijn de voorzieningen op het natuureiland weer dagelijks open (behalve maandag). Het infopunt aan de haven in Nieuwendijk, het bezoekerscentrum, de musea en de horeca op Tiengemeten zijn dan weer geopend.

Log In