Kinderen helpen om te lezen met gratis leesbingo

Kinderen lezen steeds minder en kinderen enthousiast maken om zelf te gaan lezen is steeds meer een uitdaging. Toch is het belangrijk kinderen te stimuleren om te lezen. Het vergroot hun woordenschat, hun kennis van de wereld en ze hebben meer kennis van taal, grammatica en spelling. Leesbingo is een eenvoudige manier om het lezen bij kinderen te stimuleren.

Tips om lezen bij kinderen te bevorderen 

Het is belangrijk dat jouw kind regelmatig leest. Maar kinderen denken daar vaak anders over. Ze vinden het leuker achter de tv of om te gamen op de tablet en mobiele telefoon. Ook leerkrachten geven aan dat kinderen tegenwoordig steeds minder gaan lezen. Er zijn al vele tips in omloop om het lezen bij kinderen te stimuleren. Zo helpt het om al vroeg te beginnen met lezen en voorlezen. Over een boekje praten, een boek kiezen dat aansluit bij de interesses van het kind en meegaan naar de bibliotheek zijn een aantal tips die veel genoemd worden. Ook wordt benoemd dat een kind belonen een extra stimulans kan zijn om tot lezen aan te zetten. Een mooie aanvulling op deze tips is Leesbingo die het plezier, stimuleren en belonen samen brengt.

Download gratis leesbingo

Leesbingo is een grappige, eenvoudige manier om kinderen in de basisschool leeftijd aan het lezen te krijgen. De bingo is geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot ongeveer 10 jaar. 

Download hier onze knotsgekke, superleuke leesbingo!

Hoe werkt de leesbingo? 

Op de bingo kaart staan verschillende manieren om te lezen. Jouw kind kan zelf steeds kiezen welke uitdaging hij het kiest. Het is de bedoeling dat ze iedere uitdaging 10 minuten vol houden. Lezen met een vreemd accent is heel grappig, in het donker met de zaklamp is vooral spannend. Een kookwekker gebruiken om de tijd bij te houden, vinden de meeste kinderen prettig. Als de tijd om is, mag hij het bijpassende plaatje kleuren of er een sticker op plakken. Om het extra leuk te maken kan steeds na de tien minuten met je kind bespreken wat ze gelezen hebben en wat ze er van vonden. Het is natuurlijk de bedoeling om uiteindelijk alle plaatjes van de leesbingo weg te kunnen kruisen. Dan heeft je kind bingo!

Plezier en beloning voor kinderen die lezen

Als een kind bingo heeft of een deel van de bingo (een horizontale rij of verticale rij), ontvangen ze natuurlijk een prijs.  Het werkt stimulerend om vooraf duidelijk te maken, wat je kind krijgt als hij bingo heeft. Misschien een lekker snoepje, een sticker? Of 50 cent voor in de spaarpot? Of hij mag 10 minuten langer opblijven. Kies een beloning die bij je kind past en waar hij extra gemotiveerd van raakt. Het plezier staat voorop, er zijn geen verliezers, want vroeg of laat heeft elk kind bingo. 

Het belangrijkste is dat je kind leest! Als hij of zij dan ontdekt dat boeken heel mooi, spannend, grappig en leuk kunnen zijn, wie weet komt er dan een dag dat er geen Leesbingo meer nodig is om zelf een boek te pakken.

Log In