Kerstvakantie met kinderen in coronatijd

Kerstvakantie 2020, tips voor een speciale kerst met kids

Dit jaar is Kerstmis niet zoals anders. Door corona kunnen een veel familie activiteiten niet doorgaan. Toch biedt deze rara coronatijd ook mogelijkheden. Want jullie hebben nu als gezin extra veel tijd samen. Wij hebben een aantal gezellige tips verzameld om de kerstvakantie een fijne tijd te maken! 

1) Samen koken

2) wandelen

3) speurtocht (natuurbingo)

4) op vakantie in eigen land (link landal pagina? )

5) bordspelletjes spelen (link)

6) Binnenspellen

Op een regenachtige dag is het soms lastig om inspiratie voor leuke activiteiten voor kids te verzinnen. Wij hebben een lijst met bijzondere en grappige binnenspelletjes gemaakt. Bekijk de lijst hier. Welke spelletjes hebben jullie gedaan? Deel je foto met #gokidsrotterdam of tagg ons in je bericht @gokidsrotterdam

7) kaartje voor opa en oma

8) Vogelvoer maken. 

Open een vogelsnackbar en kijk welke vogels komen smikkelen van jullie lekkers. Er zijn verschillende snacks die jullie kunnen maken.

De makkelijkste is een pindasnoer. Koop een zak pinda;s in de dop en rijg er met naald en draad een ketting van. Hang deze in de boom!

Heb je vast frietvet over? (met vast bedoelen we dat het hard wordt als het koud is) Met wat vogelzaad maak je hier een super gave vette vogelsnack van. Smelt het frituurvet rustig in een pan tot het gesmolten is. Haal nu de pan van het vuur en roer voorzichtig met een houten lepel vogelzaad door het vet. Neem ongeveer net zoveel vogelzaad als frituurvet.  Als het goed is gemengd kun je met koekvormpjes leuke snacks maken. .

 

Log In