Noorwegen is een prachtige bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Het land biedt niet alleen een prachtige natuur, maar ook allerlei spannende activiteiten en vele mogelijkheden voor de echte avonturiers onder ons. Het maakt daarbij niet eens uit of je nu kiest voor een prachtige bekende fjorden of gaat voor een stukje cultuur en geschiedenis in één van de vele naastgelegen pittoreske dorpjes die Noorwegen kent. Juist dit maakt het dat dit land zo enorm populair is bij veel vakantiegangers en dus ook gezinnen met jonge kinderen. Omdat het voor veel gezinnen vast even wennen zal zijn, hebben wij een aantal tips voor je, voor wanneer jij en de kids besluiten naar Noorwegen te gaan.

De meest kindvriendelijke steden

Noorwegen is in het algemeen vrij kindvriendelijk. Vooral wanneer je kiest voor de wat grotere steden, ben je van alle gemakken voorzien. Begin je reis in kindvriendelijke steden zoals Oslo en Bergen. Deze steden bieden niet alleen prachtige bezienswaardigheden, maar ook leuke activiteiten voor kinderen. Bezoek het interactieve Norsk Teknisk Museum in Oslo of ga naar het aquarium en wetenschapscentrum in Bergen. Natuurlijk mag een tripje naar Kristiansand om een bezoekje te brengen aan de Noorse Fjorden ook niet ontbreken, maar dan kan natuurlijk altijd nog later tijdens je verblijf.

Spannende uitjes voor het hele gezin

Naast het lekker struinen door de straten van de grote stad, is het ook leuk om het wat actiever te maken met het hele gezin. Wanneer we het namelijk hebben over Noorwegen, dan hebben we het ook over een stukje avontuur in de natuur. Wat dacht je van de Trollstigen, een kronkelweg met haarspeldbochten en schitterende uitzichten. Wil je het liever iets rustiger aandoen, dan is een bezoek aan het avonturenpark Hunderfossen ook een aanrader voor de kids. Zo kunnen ze zichzelf vermaken met een ritje in verschillende spannende attracties, zoals een achtbaan. Natuurlijk zijn er daarnaast ook tal van wandel- en fietsroutes, waar je met het hele gezin kunt genieten van de prachtige natuur van Noorwegen.

Houd rekening met het weer

Waar we in Nederland regelmatig te maken hebben met regen, is het Kristiansand weer vrij koud en daarmee ook verraderlijk. Het zonnetje mag dan misschien wel schijnen, maar dat wil niet zeggen dat het er ook warm is. Zo kan het zo van het een op het andere moment omslaan en is een jas of vest geen overbodige luxe. Ons advies is dan ook om altijd laagjes te dragen, voor het geval je het koud of juist warm krijgt tijdens een van de vele activiteiten.

Kies voor een trip met de camper

Wil je het optimale uit je trip naar Noorwegen halen, dan is het aan te raden om met de camper te gaan. Deze kun je natuurlijk gewoon huren en staat dan voor je klaar op het moment dat je aankomt. Noorwegen staat namelijk voor vrijheid, dus waarom zal je dan zelf in een hotel of appartement gaan zitten op een vaste plek? Door met de camper dagelijks of om de paar dagen naar een andere plek te rijden, zie je natuurlijk veel meer van dit mooie land.