Italië is al jaren een enorm populair land als het gaat om vakantie. Logisch ook, want naast het prachtige Gardameer, waar vooral veel gezinnen met kinderen naartoe gaan, heeft dit land je nog zoveel meer te bieden. Wat dacht je van de Toscane of het karakteristieke Venetië? Waar je ook voor kiest, het is er prachtig. Omdat Italië bekendstaat als bestemming waar we met de auto naartoe gaan, zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Anders dan wanneer je gaat vliegen, moet je nu ineens nadenken over het meenemen van je spullen, maar ook het enorme stuk rijden. Ga je vliegen, dan is het enige wat je hoeft te doen, jezelf en eventueel de kids te vermaken tijdens de vlucht. Dus ga je met de auto, dan zijn deze tips absoluut aan te raden.

Ga overnachten

De vele tips over het goed onderhouden van onze auto kennen we inmiddels wel. Veel belangrijker is dat je nadenkt over andere belangrijke zaken. Het is namelijk onverantwoord om meer dan 1000 kilometer achter elkaar te rijden, ook wanneer je af en toe even een uurtje stopt. Ons advies is daarom dan ook om op zo’n 70 procent van de reis ergens te blijven overnachten. Stel dat je bijvoorbeeld op vakantie naar het mooie Bari Italy gaat, dan is het toch veel fijner om de laatste 200 kilometer fit achter het stuur te kunnen stappen? Niet alleen is dit een stuk veiliger, maar zorgt het er ook voor dat je bij aankomst niet eerst een dag hoeft bij te komen van de enorme rit. Gewoon even een hotelletje boeken dus!

Maak alvast plannen voor op vakantie zelf

Met de auto heb je alle vrijheid, maak hier dan dus ook gebruik van. Hoe leuk is het om met elkaar naar meerdere stadjes te gaan, zodat je ook nog wat van het land ziet. Uiteindelijk ben je er niet alleen voor de zon, de zee en het strand, maar wil je ook zien wat er allemaal voor moois is. Zo kunnen jullie met het hele gezin een dagje met de auto naar Polignano, waar je overigens ook prachtig aan het water kunt liggen. Dus ook wanneer het er 30 graden is, is het handig de zwembroek alvast aan te trekken. Hoe leuk is het om in de ochtend te kijken wat er allemaal in het plaatsje zelf te beleven is, om vervolgens een duik te nemen om even af te kunnen koelen.

Denk na over de terugreis

Logisch dat je hier (nog) niet over wilt nadenken, maar er komt een moment dat jullie terug moeten rijden. Nu snappen we echt wel dat je het liefst aan een stuk door terug rijdt, maar is ook dit niet verstandig. Wat wel leuk is om te doen, is om van de terugreis een soort roadtrip te maken van een aantal dagen, mits dit qua budget en ook vakantiedagen uitkomt. Zo kun je bijvoorbeeld in 3, 4 of zelfs 5 dagen de terugreis maken en stop je iedere dag ergens anders. Niet alleen kom je dan ook weer fit thuis aan, maar zie je ook nog het nodige van verschillende landen. Zeker iets om over na te denken dus!