Ga je een weekendje weg met het hele gezin, dan wil je natuurlijk ook graag dat je hond meegaat. Alhoewel honden niet overal toegestaan zijn, zien we dat de meeste vakantieparken meerdere huisjes hebben waar het geen enkel probleem is om je huisdier(en) mee naar toe te nemen. Uiteraard betaal je hier wel een paar euro extra voor, maar dan ben je wel met z’n allen compleet. Omdat een weekendje weg met je hond net even een ietwat andere invulling vraagt, dan wanneer je alleen met de kinderen gaat, hebben wij een aantal tips voor je. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het niet bepaald handig is om de hele dag naar een zwembad te gaan, terwijl je hond in het huisje zit.

Kies voor een geschikte accomodatie

Het eerste wat je moet doen bij het plannen van een weekendje weg met je hond, is het vinden van een geschikte accommodatie. Gelukkig zijn er steeds meer hotels en vakantiehuizen die huisdieren toestaan. Let echter wel op de specifieke regels en beperkingen die elke accommodatie heeft. Sommige plaatsen hebben bijvoorbeeld een maximumgewicht voor honden of staan alleen bepaalde rassen zoals de Australian labradoodle mini toe. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is voor je hond om te bewegen en dat er ook voldoende ruimte is om met je hond te kunnen wandelen.

Maak een inpaklijst voor je hond

Gaat je hond voor het eerst mee met jullie, dan is het handig om een inpaklijst te gebruiken. Waar we voor onszelf vaak heel goed weten wat we nodig hebben, is dit voor een hond vaak net even wat lastiger. Als eerste is het handig een water- en voerbakken mee te nemen, zodat je hond ook daar uit zijn vertrouwde bakje kan eten en drinken. Zorg ook voor een goede riem en vergeet zijn plekje om te slapen natuurlijk niet. Het kan verstandig zijn om je hond in de bench te doen tijdens jullie verblijf omdat je niet altijd weet hoe je hond zal reageren op een nieuwe slaapplek.

Denk ook aan de reis

Een geschikte accommodatie is belangrijk, maar voor je er bent, is het ook belangrijk om je hond veilig te kunnen vervoeren. Ons advies is dan ook om een speciale bench voor je hond aan te schaffen, zodat je hond veilig op de achterbank of in de kofferbak kan worden meegenomen. Voor een boomer heb je natuurlijk een kleinere bench nodig dan voor een Shiba Inu hond. Vergeet overigens ook niet om regelmatig even te stoppen, zodat niet alleen jullie, maar ook de hond een frisse neus kan halen en eventueel een plasje kan doen.

Houd er rekening mee dat je hond mee is

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn ook heel veel gezinnen die de hond meenemen omdat ze geen andere keuze hebben. Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het niet verstandig om je hond de hele dag alleen achter te laten. Zorg er daarom dus ook voor dat je wat activiteiten plant, waar ook je hond mee naartoe kan. Dit hoeft niet per se naar het bos te zijn, maar een wandeling door de stad kan bijvoorbeeld ook prima.