Speur mee naar de vijf wildste dieren van Nederland! 8+

Ga je mee op zoek naar de Grote vijf van Staatsbosbeheer? In een elektrische Land Rover Defender, en die echt alleen maar op elektriciteit rijdt, rijd je geruisloos door het mulle zand van de duinen. Kijkend door een goede verrekijker lukt het om konijnen, vossen, damherten en zelfs een ree te spotten. De overige vier uit de grote vijf van Staatsbosbeheer zijn te vinden in andere delen van het land.

Iedere zaterdag gaat de boswachter (elke week op zaterdag vanaf 19:00 uur) speuren naar reeën en jij mag mee! Eerst krijg je een eenvoudige stoere maaltijd met soep en brood om je maag te vullen en dan stap je in de Land Rover en rijd je door boswachterij Noordwijk. Gewapend met een goede verrekijker (die mag je lenen van Staatsbosbeheer) ga je op zoek naar de ree.

Onderweg stop je een aantal keer en vertelt de boswachter je alles over het leven van de ree en hoe je kunt zien of er reeën in de buurt zijn. Goed kijken door je verrekijker hoor, want de kans is groot dat je ook damherten, vossen en konijnen tegenkomt.

Halverwege stopt de Land Rover bij de Kachelberg, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Noordzee en het duinlandschap. Hier is er dan ook een versnapering. Limonade, Thee of Koffie met een koekje, voor ieder wat wils. Vergeet niet je fototoestel mee te nemen, want je ziet schitterend de zon in de zee zakken.

Spannend, het begint donker te worden en als we terug zijn (om 22:30 uur) ontvang je een grote vijf paspoort en een dierenpin van de ree.

De tochten staan in de agenda van Go-Kids regio Haarlem, je moet je wel even aanmelden!