Sinterklaascomités zijn druk op zoek naar alternatieven nu corona roet in het eten gooit. In het hele land worden traditionele intochten afgelast. Het vieren van het sinterklaasfeest in coronatijd brengt allerlei moeilijke kwesties met zich mee. Anderhalve meter afstand houden is met massa's publiek niet mogelijk. En ook is strooien met snoepgoed niet hygiënisch. En laat je kinderen bij Sint op schoot zitten?

Digitale intocht

Inmiddels is al duidelijk dat de traditionele intochten afgelast zijn in Haarlem, Tilburg, Eindhoven, Soest, Franeker, Maastricht, Hengelo, Borne, Rhenen, Dordrecht, Almelo, Den Haag, Genemuiden, Hellevoetsluis, Zwolle en Elburg. Maar de organisaties gooien de handdoek niet in de ring: in veruit de meeste gevallen wordt gewerkt aan een alternatief. Zo kunnen in sommige gevallen mensen thuis digitaal de komst van de goedheiligman meemaken.

Aftellen tot pakjesavond met deze leuke (DIY) kalenders

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint….14 november is het weer zo ver; Sinterklaas zal samen met zijn pieten weer aanmeren in ons (toch wel weer koude) kikkerlandje. De magische Sinterklaasperiode breekt weer aan en het is nu helemaal raar, nu de traditionele intochten zijn afgelast door de corona. De spanning is groot en stiekem duurt het vanaf die 14e november wel heel erg lang tot het 5 december is. Sinterklaas is natuurlijk een heel bijzondere periode, maar ook een heel spannende. De kinderen kunnen ’s nachts wakker liggen, want zal Sinterklaas wel iets in hun schoentje doen? Zijn ze wel lief geweest? Om de stress een beetje te reduceren is het goed om overzicht te creëren. Zo weet je kindje precies waar hij / zij aan toe is. Hoeft het ook niet te blijven vragen of het zijn schoentje mag zetten, of wanneer ze het gaan vieren, maar kan hij zelf zien wanneer. En iedere dag een stukje afstrepen tot hij weer naar Spanje vertrekt. Daarom heeft Go-Kids nieuwe Sinterklaaskalenders gemaakt. Deze kan je eenvoudig zelf downloaden en uitprinten. 

  Download hier de GRATIS Sinterklaas aftelkalender 2020

  Download hier de GRATIS schoenzetkalender 2020

Zelfgemaakte schoen zetten bij opa en oma

Nu is het door de corona-uitbraak toch allemaal anders geworden met het vieren van Sinterklaas. Opa, oma, ooms en tantes kunnen waarschijnlijk niet allemaal tegelijk bij je op bezoek. Samen met de familie Sinterklaas vieren is wel een uitdaging. Wat je zou kunnen doen, is bijvoorbeeld een schoentje knutselen en deze naar opa en oma brengen, zodat het schoentje daar voor de kachel kan staan, met misschien nog wel een tekening of een lekkere wortel. De kinderen kunnen dan 's avonds via Teams, Zooms, Whatsapp of face-timen en samen met opa en oma Sinterklaasliedjes zingen. Download hier de bouwtekening van een schoen. Kleur of verf hem zoals je zelf wilt. Met een mooie strik, knoopjes of maak een voetbalschoen!

  Download hier de GRATIS bouwtekening!

 

Nog meer Sinterklaas knutsel ideeën?

Vind je het leuk om nog wat meer Sinterklaas knutseltips te zien? Volg ons op Facebook of Instagram! En ga jij ook dit schoentje vouwen, dan zouden we  het super leuk vinden als je het eindresultaat met ons deelt op sociaal media door Go-Kids te taggen. Wij vinden het super leuk om jullie kunstwerken ook te zien!