Haal de creativiteit in jouw kind naar boven door te gaan schilderen op nummer. Dit is een leuke activiteit die jouw kind zelf kan ondernemen, maar je kunt natuurlijk ook samen met jouw kind aan tafel zitten om gezellig met z’n tweeën te gaan verven. Tips en tricks die je kunnen helpen om het ultieme kunstwerk te creëren, zetten we hieronder voor je op een rij.

Tip 1: Weet hoe schilderen op nummer werkt

Om ervoor te zorgen dat jouw kind enthousiast wordt van deze creatieve activiteit, is het belangrijk om te weten hoe verven op nummer precies werkt. Wanneer je gaat schilderen op nummer, krijg je een ontwerp voor je dat bestaat uit allerlei kleine vakjes. In deze vakjes bevindt zich een nummer, en dit nummer is gekoppeld aan een potje verf. Deze potjes verf krijg je bij het ontwerp geleverd. Door de nummers op te vullen met de bijbehorende kleur, ontstaat er na afloop een mooi kunstwerk. 

Tip 2: Ga op zoek naar een leuk ontwerp

Er bestaan verschillende soorten ontwerpen die je kunt bestellen, die je vervolgens moet verven. Je kunt kiezen uit een bestaand ontwerp, maar je kunt ook zelf een eigen foto uploaden. Dit kan ook erg leuk zijn, aangezien je dan een foto daadwerkelijk na gaat schilderen. Kies bijvoorbeeld een leuke foto uit waar jouw kind zelf op staat, of een leuk moment dat jouw kind heeft meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiefoto, een foto met de vriendjes of een foto van een huisdier. Neem eens een kijkje op schilderen op nummer eigen foto om te zien hoe het in zijn werk gaat, en bestel meteen het ontwerp!

Tip 3: Voorbereiding

Wanneer je een geschikt schilderij hebt gevonden om te schilderen op kleur, dan is het tijd om alles goed voor te bereiden. Zo is het voor je kind belangrijk dat hij of zij goed verpakt is, zodat je geen verfvlekken op kleding tegenkomt. Zorg er daarom voor dat je kind een schort draagt, op die manier kunnen er geen verfvlekken op de kleding van het kind terechtkomen. Ook is het belangrijk dat je kind leuke kleurtjes heeft en kwasten waarmee de verf aangebracht kan worden op het schilderij. Op die manier kun je je kind gerust een middagje vermaken met schilderen op kleur.

Tip 4: Maak van het schilderen een feestje

Het is natuurlijk voor je kinderen belangrijk dat ze een leuke ervaring hebben als ze gaan schilderen op kleur. Zo kun je er een echt feestje van maken tijdens het schilderen. Zet bijvoorbeeld de radio aan met hun favoriete muziek, ga zelf mee doen met het schilderen en zorg ervoor dat er lekkere snacks op tafel staan. Ook is het een idee om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen voor een leuk sfeertje. Schilderen is namelijk erg gezellig en het geeft de ruimte en de tijd om mooie gesprekken te voeren met je kind. Geniet dus van deze tijd en de sfeer en maak een mooi schilderij met elkaar.

Tip 5: Inlijsten en een mooi plekje vinden

Als laatste is het de bedoeling om het zelfgemaakte schilderij een mooi plekje te geven in de woonkamer of een slaapkamer. Een schilderij kun je gemakkelijk inlijsten en ophangen. Wel is het van belang om een lijst te kiezen die naadloos aansluit bij het schilderij. Schaf dus een lijst aan die je gemakkelijk en mooi op kunt hangen. Daarnaast is het tijd om een plek te kiezen in het huis. Een mooie plek kan de woonkamer zijn, je eigen slaapkamer of de slaapkamer van je kind. Laat zien hoe trots je bent op de creatie van je kind, zodat je nog lang na kunt genieten van een mooi middagje schilderen!