Ben jij dol op reizen? Dan ben je vást al eens in Canada geweest. Of misschien was je daar nog niet aan toegekomen voordat je kinderen kreeg. Hoe dan ook - zou het een idee zijn om (nog eens) naar Canada te reizen met jouw kind(eren)? Dan hebben wij de nodige tips voor je. En handig om te weten hoe het zit met de reistoestemming (eTA) die je dan nodig hebt!

Canada met kinderen

Zelf ben ik er nog nooit geweest helaas. Ik ben geen enorm reislustig type, maar als er een land is waar ik naartoe zou willen... dan staat Canada hoog op mijn lijstje. Je leest best vaak reisverslagen van mensen die met hun kids naar Canada zijn geweest. Allemaal positieve ervaringen voor zover ik ze ben tegengekomen - dus ik verwacht dat het een prima reisbestemming is voor een gezin!

Westerse faciliteiten en spullen

Er zitten dan ook de nodige voordelen aan deze bestemming. Het is een westers land met alle faciliteiten waar wij aan gewend zijn. Ze hebben er 'gewoon' Pampers en de babyvoeding Aptamil is vergelijkbaar met Nutrilon. De gezondheidszorg is goed en je hoeft je daar geen zorgen te maken over tropische ziektes.

Lange vlucht voor prachtige reis

Maar ja, het is wel even een reis, helemaal naar Canada. De vlucht duurt tussen de 8 en 11 uur. Dat mag dus wel de moeite waard zijn, zeker met kinderen kan zo'n reisdag behoorlijk zwaar zijn. En de moeite waard, dat schijnt het dus zeker te zijn. Snap ik absoluut als ik kijk naar de prachtige beelden van de Nationale Parken en de Rocky Mountains! Beren en walvissen spotten... het zal een belevenis zijn die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Reis naar Canada

Kids groot genoeg om langere afstanden te lopen

Ze zeggen dat je een reis als deze het beste kunt doen als je kind nog klein genoeg is om te dragen óf zelf al langere afstanden kan lopen. Logisch: het draait in Canada natuurlijk vooral om de natuur en dat betekent flinke wandelingen. Persoonlijk zou ik dan eerder kiezen voor dit land als de kinderen zelf kunnen meelopen, want als ze heel klein zijn herinneren ze zich later die beren en walvissen helemaal niet meer. Zonde toch?

Sparen en ruim vooruit plannen

Het is geen goedkope reis, dus je zult er waarschijnlijk voor moeten sparen. Meestal zul je ook niet voor één of twee weken deze reis maken, de zomervakantie is dan ook de meest logische. Dat moet je echt ruim vooruit plannen, want de Nationale Parken aan de westkust zijn in die periode zo populair dat je jouw 'campsite' wel negen maanden van tevoren moet vastleggen. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een plek hebt om te overnachten met je kinderen.

Visum nodig voor Canada?

Reizen naar verre landen... dan is de kans groot dat je te maken krijgt met het aanvragen van een visum. Voor een vakantie naar Canada heb je mazzel: een volledig visum is hierbij niet nodig, dat is prettig.

Vlag van Canada

eTA in plaats van visum

Maar let op: dit betekent niet dat je niets hoeft te regelen, want wat wél verplicht is: de elektronische reisvergunning eTA (Electronic Travel Authorization). Het aanvragen van een deze reistoestemming gaat veel makkelijker dan een visum. Je kunt het helemaal online aanvragen, hoeft dus geen paspoort in te leveren bij een ambassade en dan wekenlang te wachten. Na de online aanvraag en de betaling van de kosten heb je na drie tot vijf dagen bericht over de toekenning of afkeuring van de reisvergunning. 

Reisvergunning voor kinderen

Voor een vakantie naar Canada moet je dus een elektronische reisvergunning regelen. Of nee, niet één... een eTA is voor iedere reiziger verplicht, dus óók voor de meereizende kinderen. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, ook minderjarige kinderen en baby's moeten voor deze reis een geldig paspoort en eTA Canada hebben. Lees hier alles over het eTA voor kinderen

Klaar voor vertrek? Enjoy!