Wanneer je een kind hebt of een kind heel goed kent, dan is het natuurlijk leuk om hem of haar af en toe te verrassen. Je kunt een kind op veel verschillende manieren verrassen, bijvoorbeeld met een dagje uit, speelgoed of natuurlijk met heel veel spelletjes. Kinderen zijn namelijk dol op spellen en daarom hebben wij voor jou op een rijtje gezet welke spellen superleuk zijn om te geven aan een kind.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een populair cadeau om te geven aan een kind. Je kind kan zichzelf namelijk wegwijs maken door middel van verschillende spellen. Wanneer je kind al gebruikmaakt van een Nintendo Switch, dan kun je ook spellen geven voor de Nintendo Switch. Op die manier kun je gemakkelijk de spellen uitbreiden en kan je kind van nog meer speelplezier genieten. Weet je nu niet welke game jouw kind leuk vindt? Dan kun je gemakkelijk een Nintendo eShop card geven, op die manier kan een kind zelf een spelletje uitkiezen die hij of zij leuk vindt. Bij een kaart van KaartDirect hoef je je geen zorgen te maken over wat jouw kind voor spel speelt. Je kunt namelijk als ouder altijd meekijken, op die manier speelt jouw kind verantwoordelijke spellen: een superleuk cadeau dus!

Kwartet

Daarnaast is het ook leuk om voor je kind een spel te geven waar ze van kunnen leren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leuk kaartspelletje, namelijk ‘kwartet’. Kwartet is een spel dat al heel erg lang wordt gespeeld. Je hebt allerlei verschillende soorten kwartet die voor kinderen leuk kunnen zijn. Ze moeten er namelijk voor zorgen dat ze vier dezelfde kaarten hebben van een categorie. Wanneer ze dat hebben, kunnen ze het setje wegleggen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk verschillende setjes te hebben. Een setje kun je krijgen door de ander naar kaarten te vragen, als ze de kaart hebben die jij gevraagd hebt? Dan moeten ze je de kaart geven. Hebben ze de kaart niet? Dan moet je een kaart van de stapel pakken. Op die manier moeten kinderen goed luisteren en nadenken wat de tegenspelers zeggen en in hun handen hebben. Zo kun je binnen no time het leuke spelletje winnen.

Monopoly

Een bordspel zoals Monopoly is voor een kind heel uitdagend, maar ook zeker een aanrader om te geven. Het doel van het spel Monopoly is dat je zoveel mogelijk geld moet verdienen door middel van straten kopen. Wanneer een tegenspeler op jouw straat terechtkomt, dan moet hij of zij jou een bedrag geven. Op die manier kun je dus gemakkelijk geld winnen. Je kunt het voor je tegenstander ook nog moeilijker maken door huizen of hotels op je straat te zetten. Daardoor wordt jouw straat nog meer waard, waardoor je tegenspelers meer geld moeten betalen wanneer ze op jouw straat belanden. Naast een Monopoly met straten zijn er ook nog andere soorten Monopoly te vinden die je kunt spelen samen met je kind. 

Halli Galli

Als laatste kun je ook een reactiespel als cadeau geven aan jouw kind. Op die manier kan je kind zijn of haar reactievermogen versnellen. Het kind moet namelijk samen met de tegenstanders allemaal kaartjes omdraaien waar fruit op staat in verschillende aantallen. Wanneer er met alle kaarten vijf stukjes fruit te zien zijn van hetzelfde soort fruit, dan moeten ze zo snel mogelijk op de bel drukken. Wie het als laatste doet, moet de pot pakken. Het doel is om zo snel mogelijk alle kaarten van je stapel kwijt te raken. Als je ervoor zorgt dat jouw kaarten als eerste op zijn dan heb je het spelletje gewonnen. Ga dus met elkaar de uitdaging aan en wie weet win jij wel een leuk potje Halli Galli.