Brugge is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur, maar ook voor kinderen is er genoeg te beleven! Dus wil je er met het hele gezin even lekker tussenuit? Dan is Brugge als je het ons vraagt, dus zeker een stad die de moeite waard is om naartoe te gaan. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat het wel prettig is om te weten wat er nu allemaal voor de kinderen te doen is, hebben wij een aantal leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. We kunnen namelijk wel zeggen dat Brugge een prachtige stad is en bij uitstek geschikt is voor een tripje met de kids, maar dat wordt zonder concrete bezienswaardigheden natuurlijk wel lastig te geloven.

Het Historium

Brugge is een stad vol cultuur en dus ook bij uitstek geschikt om de trip een educatief karakter te geven. Een bezoekje aan het Historium is daarom ook een absolute aanrader als je het ons vraagt. In het Historium kunnen zowel ouder als kinderen een spannende reis maken door de middeleeuwse geschiedenis van Brugge. Dit interactieve museum neemt je mee terug in de tijd en laat je de sfeer en zelfs geuren van het Brugge uit de 15e eeuw ervaren. Juist doordat het op een interactieve manier wordt gedaan, zullen ook de kinderen geboeid blijven en hun spanningsboog niet al met tien minuten verliezen. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat het niet verstandig is om uren rond te blijven lopen, aangezien de kans dan wel groot is dat de kinderen het saai beginnen te vinden.

Choco Story

Wie België zegt, zegt natuurlijk ook chocolade. Een bezoekje aan ‘Choco Story' is daarom dan ook een absolute aanrader voor zowel de kinderen als ouders. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van chocolade? In Choco Story kunnen je kinderen alles leren over de geschiedenis, productie en smaken van deze heerlijke lekkernij. Van interactieve tentoonstellingen tot chocolade workshops, hier ontdekken ze echt alles over wat je te weten wilt en ook moet komen over misschien wel het populairste snoepgoed ter wereld. Natuurlijk is het niet alleen kijken, maar jullie mogen ook met z’n allen proeven. Dus vraag jij je af wat te doen in Brugge? Dan is een bezoekje aan Choco Story er een om te onthouden.

Ga met de kinderen naar de markt

Wat is er nu leuker dan lekker met het hele gezin over de markt in Brugge te struinen? Naast de vele gezellige terrasjes waar jullie kunnen genieten van een hapje en een drankje, staan er ook ontzettend veel verschillende kraampjes waar het voor de kinderen een waar paradijs is. Het leuke aan de markt in Brugge, is dat je kinderen er heerlijk kunnen rondrennen, terwijl jullie als ouders rustig op het terras kunnen genieten van een echt Belgisch biertje. Juist dit maakt het dat een bezoekje aan de markt zo ontzettend leuk is. De kinderen kunnen zich er vaak uren vermaken door al het leuks wat er te beleven valt en jullie als ouders kunnen even tot rust komen terwijl je wel zicht houdt op de kids.