Bakfietsen zijn de norm geworden. Volgeladen bakken vertrekken vanuit de supermarkten. Talloze kinderen stappen in en uit de bakfiets op het schoolplein. Bovendien bewegen fietskoeriers op straat tussen het verkeer door. De elektrische trapondersteuning maakt het veel gemakkelijker om snel op je bestemming te komen. Maar een bakfiets met een elektromotor heeft nog meer voordelen. In dit artikel geven we een aantal redenen waarom een elektrische bakfiets als ouder talloze voordelen heeft.

Ruimte

Jouw kindje kan veilig in de bak van een bakfiets, en er is nog ruimte over voor andere dingen, zoals boodschappen. Heb je een of meer kinderen? Daarna kun je ze gemakkelijk in de bak zetten. Het is zelfs haalbaar om twee kinderen op het bankje te zetten en een Maxi-Cosi erbij te zetten. Het is absoluut verleden tijd om grote boodschappen op een gewone fiets te vervoeren.

Snelheid

Een elektrische bakfiets zorgt ervoor dat je altijd de wind in de rug hebt. Je kunt veel sneller fietsen dan met een gewone fiets, ondanks het zware gewicht van je kinderen en de boodschappen. Een extra voordeel is dat je de fiets kunt parkeren op een elektrische bakfiets parkeerplek. Bovendien scheelt dit tijd. Je hoeft je kinderen niet in de autostoeltjes te installeren.

Sportief

Fietsen zijn altijd gezonder dan auto's. De bakfiets zorgt voor extra trapondersteuning, maar het houdt je toch in beweging. De elektrische bakfiets is sneller dan een fiets zonder trapondersteuning als je grotere afstanden moet verleggen. Het aantal kilometers dat op een elektrische bakfiets wordt afgelegd, is doorgaans aanzienlijk groter aan het einde van de dag. De kans is groot dat je de auto steeds minder gaat gebruiken. Je bent waarschijnlijk niet de eerste persoon die een elektrische bakfiets koopt in plaats van een tweede auto.

Milieu bewust

De meeste steden hebben nu emissievrij vervoer. Vanaf 2025 zal het aantal milieuzones in Nederland aanzienlijk toenemen. Het is slim om je nu al voor te bereiden. De CO2-emissies van dieselbussen zijn 90% hoger dan die van elektrische bakfietsen. Door hun kleinere omvang en gewicht zijn ze zelfs schoner dan elektrische bestelwagens. Als ouder draag je echt bij aan een schonere lucht in de stad als je overstapt op elektrische bakfietsen in plaats van je kinderen rond te rijden in een auto. 

Elektrische bakfietsen zijn goedkoper

Het leasen van een bus of investeren in een bus is altijd een dure investering. Bovendien zit je er altijd aan vast. Het telt allemaal op: afschrijvingskosten, brandstof en parkeerdeuken. Een auto huren is ook vrij duur voor kortere tijd. Een bakfiets is een veel goedkopere manier om je kinderen te transporteren dan met de auto. Parkeerkosten zijn verdwenen en je hoeft je geen zorgen meer te maken over parkeerboetes.