Met kinderen die naar school gaan, naar de kinderopvang, naar hun sport, uit logeren of op kamp... dan raak je makkelijk spullen kwijt. Kleding, etensbakjes, drinkbekers, jassen, sportspullen, schoenen: de kids willen vooral spelen en met andere kinderen bezig zijn en letten niet altijd even goed op al die dingen. Logisch toch?

Spullen van je kind weer terugkrijgen

Dan is het wel handig als jij al die spullen weer makkelijk terugkrijgt. Daarvoor moet je ze zelf kunnen herkennen, maar is het ook wel zo handig als anderen kunnen zien welke dingen van jouw kind zijn. En je kind zelf! Dus krijgen we als ouder altijd het advies om de spullen te merken. Alleen: hoe doe je dat nou op zo'n manier dat het makkelijk is maar ook duidelijk en niet te snel vervaagt?

Goed merken van alles wat de kinderen meenemen

Zelf was ik altijd behoorlijk bezig met het merken van spullen. Mijn ervaring als Scoutingleiding maakte dat ik het liefst álles merkte. Als je weet wat je als leiding aan spullen overhoudt na een kamp... dan ben je direct besmet met het merk-virus!

Gevonden voorwerpen voorkomen

We hadden altijd zo'n berg aan gevonden voorwerpen... voor het naar huis gaan hielden we dan de ene na de andere spijkerbroek omhoog, maar meestal herkenden de kids hun eigen spullen niet. Dus organiseerden we dan na het kamp een speciaal moment waarop de ouders hun eigen spullen konden komen terugzoeken. Brachten ze ook meteen de kleding en andere voorwerpen mee die ze in de tas van hun kind gevonden hadden maar niet herkenden.

Permanente stift, papiertje, plakband

Dus toen ik zelf kinderen had merkte ik me suf: ik pakte een permanente stift en schreef de naam op het label in de kleding. Of op de theedoek die mee ging op Scoutingkamp. En onderop het broodbakje. Voor sommige spullen ging ik frobelen: ik knipte kleine stukjes papier, schreef daar de naam op en plakte dat met een plakbandje overheen op bijvoorbeeld bestek voor het Kerstdiner op school.

Leukoplast of andere pleisters

Voor kleding zonder beschrijfbaar (of zwart) label schreef ik de naam op een stukje Leukoplast of andere pleister, en plakte dat op de stof. Ja, zelfs sokken die mee gingen op kamp kregen een merkje. 

Leukere manieren om te merken

Nu zijn er ook mooiere manieren om te merken. Als ik nu jonge kinderen zou hebben wist ik het wel, ging ik niet lopen kneuteren met stiften, papiertjes, plakband en leukoplast. Kan natuurlijk en is wel het goedkoopst, maar deze merkmanieren zijn toch wel héél leuk...

Goedgemerkt: stickers, labels, QR codes

De stickers van Goedgemerkt ken ik wel van toen mijn kids nog jong waren. Dat zag er zo leuk uit, maar ik was altijd te lui - of te gierig? - om zoiets te bestellen. Dus bleef ik prutsen met ... nou ja, zie boven.

Inmiddels hebben ze bij Goedgemerkt nog veel meer toffe manieren om de spullen van jouw kinderen mee te merken. Instrijklabels, kledingstempels, het ziet er allemaal zo gezellig uit. Zelfs heel hip met QR-codes, hoe handig is dat? Dan kun je pas echt goed info kwijt en kan iemand die iets van jou gevonden heeft supermakkelijk contact met je opnemen.

Spullen merken met Goedgemerkt

Zoveel manieren om te merken!

KiddoStempels: naamstempels van KiddoSpace

Deze zag ik laatst opeens langskomen, had ik nog niet eerder gezien. Ook dit zijn natuurlijk 'gewoon' stempels, maar wat zien ze er schattig uit! Kan er niets aan doen, maar van dat soort dingen word ik dus echt blij! Kijk nou hoe leuk:

Met dit soort heerlijke stempels ga je toch helemaal voor je lol alle spullen van je kind merken?

Ze hebben er nog meer!

Strijklabels en textielstempels

Er zijn ook wat minder uitbundige spullen te krijgen voor het merken van kleding trouwens. Bij Bol.com vind je dat natuurlijk ook, bijvoorbeeld deze strijklabels met marker en nog veel meer, ook texstielstempels enzo. 

Strijklabels met marker - Bol.com

Doe de juffen en leiding een lol!

Hoe je het ook doet: zorg dat je de spullen van je kids goed merkt. Je kunt wel dénken dat jouw kind zijn eigen dingen wel herkent, maar dat blijkt toch in de praktijk vaak niet zo te zijn.

Als alle ouders de spullen van hun kinderen goed herkenbaar maken is het zoveel makkelijker om ze allemaal hun eigen kleding, schoenen, bakjes, bekers en alles weer mee te geven. Dat is bijzonder fijn voor de juffen en meesters, pedagogisch medewerkers op kinderopvang en bso, sportbegeleiders en natuurlijk de leiding bij Scouting of welke andere club dan ook.

Liefs,
Anneke