Ben je meer en meer aan het overwegen om de keuken in een nieuw jasje te steken? Bijvoorbeeld omdat de kinderen wat ouder aan het worden zijn en je daarom op zoek bent naar een kindvriendelijke keuken. Gelukkig kun je in dat geval nog steeds een stijlvol ontwerp in huis halen. Met slechts een paar kleine en slimme investeringen kun je de keuken namelijk al kindvriendelijk maken. Hoe je dat het beste aan kunt pakken? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Kies voor een keuken met meer dan genoeg opbergruimte 

Een van de belangrijkste dingen om op te letten tijdens het kopen van een keuken? Dat is toch wel de check of de keuken genoeg opbergruimte heeft. Want één ding is zeker, in een huishouden met opgroeiende kids komt dat altijd maar al te goed van pas. Denk daarbij aan een vaste plek voor de drinkbeker, een groot vriesvak voor ingevroren hapjes en bakken voor de spullen voor het kinderdagverblijf. 

Ga voor een slim design en kies voor een greeploze keuken 

Je weet het maar al te goed. De kleine handjes van je kindje ontdekken maar al te graag de hele wereld. En hierdoor moet je daar wel de nodige voorbereidingen voor treffen in huis. Zo ook in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een keuken in een greeploos design. Hierdoor is het voor je kindje net even wat lastiger om de lades te kunnen openen. En mag je kindje eigenlijk niet bij de inhoud komen? Bijvoorbeeld omdat er scherpe voorwerpen in de lade liggen? Dan is het altijd een goed idee om de lades extra te beveiligen met een speciaal kinderslot. 

Kies voor apparatuur waarmee je het koken kunt vereenvoudigen 

Een huishouden met kids is natuurlijk erg druk. Je hebt het druk met het sporten, met het brengen en halen naar school of de opvang en daarnaast heb je ook nog een drukke baan. Dan is het wel zo fijn om te weten dat je het koken net even wat sneller uit kan voeren. Want deze extra tijd die dan overblijft, komt maar al te goed van pas tijdens het avondritueel. Kies bijvoorbeeld voor een handige heet water kraan, een praktische stoomoven en een grote koelkast voor het preppen van gerechten. Je merkt hierdoor meteen dat het leefcomfort aanzienlijk kan worden vergroot. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.

Kies voor lichte kleuren, zodat je vingerafdrukken minder goed ziet

En ga je aan de slag met het uitzoeken van kleuren en materialen? Probeer dan altijd te kiezen voor een keuken in lichte kleuren en een matte afwerking. Hierdoor zijn de vette vingervlekken van de kinderen net even wat minder goed te zien in vergelijking met bijvoorbeeld een keuken in het zwart en bij hoogglans. En als het aankomt op het aanrechtblad. Ga voor een materiaal dat een hoge slijtvastheid heeft en makkelijk met een doek af te nemen is. Hierdoor is de keuken in een mum van tijd weer netjes, opgeruimd en vrij van bacteriën.

Laat je altijd goed adviseren over een kindvriendelijke keuken in een keukenwinkel

Ga je op korte termijn al voor een prachtige kindvriendelijke keuken bij jou in huis? Dan is het een goed idee om snel een keer een bezoek aan een keukenwinkel te brengen. Hier kom je alles te weten over de musthaves voor de keuken en de keuken kan meteen voor je in worden getekend. Je krijgt dan meteen een goed beeld van het kostenplaatje waar je rekening mee kunt houden. En dat is natuurlijk altijd wel zo fijn om te weten. Start je binnenkort al met het ontwerpen van de keuken van je dromen?