Dit waren de wijze woorden van onze Go-Kidsreporter, die wij ditmaal lekker creatief hebben laten meedoen met een fashion workshop voor meiden, aangeboden door Kaliber Kunstenschool in Enschede. De ervaringen van Aurora inspireren hopelijk veel andere kids om ook lekker creatief aan de slag te gaan.

Hier volgt het verslag van Aurora:

Fashion voor meiden

ENSCHEDE, wijkcentrum Prismare. Op dinsdag 28 april ging ik naar Prismare om bij Edith Leusenkamp een fashionworkshop voor meiden te volgen bij Kaliber kunstenschool.

De workshop was onderdeel van een cursus en ik volgde de derde les. In de eerste les hadden ze een wijd t-shirt met lange mouw leren ontwerpen en in de tweede les leerden ze opspelden. In de les die ik heb gedaan gingen ze stof kiezen, het patroon op de stof leggen en die uitknippen met drie centimeter afstand. Dat gebeurde met een soort vliegerpapier en een soort kleimesjes met karteltjes, waardoor je stippeltjes kreeg in de stof en je het op die lijn kon uitknippen. Er waren drie meisjes ziek, zeven meisjes deden mee. Ik kende ze niet, het waren heel onverwachte meisjes, allemaal uit groep 5 t/m 8. Zelf zit ik in groep 7.

De juf deed het voor bij iemand. In een aparte les, de vierde, leerden ze het ding wat ze hadden gemaakt in elkaar naaien met een naaimachine. Daarvoor hielden ze de stof binnenstebuiten. Waren ze er voor het eerst, dan liet de juf ook wel zien hoe dat moet, met de hand, daarna met de machine.

Daarna gingen ze modetekenen. Ik deed ook mee. We kregen een A4-tje met soort paspop. Daar kun je zelf kleding op tekenen met stiften, net zoiets als Topmodel. Je kon een eigen ontwerp maken of een kant-en-klaar ontwerp inkleuren. Ik heb een paspop ontworpen met blauwpaarse haren, felroze shirt, broek met laag kruis en sterretjes erop en rijglaarzen met een hak eronder. Zelf vond ik 'm heel mooi. Eerst had ik een lijntje fout gedaan bij de broek, maar dat heb ik hersteld. Je moet fouten kunnen maken en daar van leren. De laatste vijf minuten waren gekke minuten. We gingen tikkertje doen, rennen, een beetje wild. Het waren leuke meisjes, best lief en aardig.

Veel meisjes uit onze combigroepen zouden deze cursus heel leuk vinden.

Ik heb geen tips voor de juf, wel voor de kinderen: plezier hebben, niet opgeven, gewoon blijven doorzetten. Een meisje wilde bijna opgeven, maar ik zei: 'Gewoon doorzetten!', want ik zag aan het gezicht van het meisje dat ze het heel leuk vond.

Het allerleukste vond ik zelf: foto's maken van de kinderen hoe ze het deden.

Aurora, 10 jaar