Ik ben Daniel (zonder puntjes), ik ben 10 jaar. Op 21 januari ben ik met mijn moeder naar het Reptielenhuis De Aarde geweest. Het is de enigen dierentuin in Nederland met alleen maar reptielen - op twee spinnen na. Spinnen zijn eigenlijk geen reptielen maar mensen verwachten dat er ook spinnen zijn in een reptielen huis. In het reptielen huis zijn krokodillen en slangen leguaanen en hagedissen en aligators en schild padden en varanen. Ze zitten in grote glazen kamers met zand en plantjes en lampen voor licht en warmte. Ze kunnen er niet uit. Als je dieren hebt en moet verzorgen dan moet je de natuur na proberen te doen bijvoorbeeld de warmte en de vochtigheid en het dag en nacht ritme. En ook hoe veel ze bewegen. Een reuze grote slang is lui en heeft minder ruimte nodig dan een hagedisje die graag rondrent.Ik mocht een slang vasthouden een konings python. Een slang voelt niet glibberig aan meer een beeje als rubber/plactic een beetje een kombinatie daarvan. (Slangen zijn niet eng je moet ze aleen niet verveelen.) Een slang die heeft warmte receptoren die zitten op zijn boven lip hij gebruikt ze om het warmste plekje te vinden dat er in de omgeving te vinden is. Een wurgslang wurgt aleen wat hij wil eten en hij eet alleen wat in zijn buik past. Ik heb ook een leguaan geaaid en een speciale varaan die Janus heet.Slangen en leguanen vervellen. Ik heb een stukje leguaanen vel gekregen en ook een heel slangen vel van ongeveer drie meter twintig! Die ligt nu op mijn buro.

Belangrijk: je moet nooit iets van slangenhuid kopen! Het vel wordt van een nog levende slang afgetrokken en dan maken ze er bijvoorbeeld een handtas van BAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bij Reptielenhuis De Aarde woont Tonny de netpython zij is gered van mensen die haar hadden om haar later te villen voor haar huid. Nu woont ze veilig in Breda.

Ik vond het een superleuk bezoek en ik ga snel nog een keer samen met mijn vriend. Ik vond het nog leuker dan de reptielen in een grote dierentuin want hier legt de meneer heel veel interessante dingen uit en je hebt rustig de tijd om alles te bekijken.