Nog eventjes wachten en dan komt Sinterklaas aan in Nederland! Helaas niet zoals andere jaren tijdens een grote intocht in elke stad, maar stilletjes. De intocht is te volgen via de televisie, maar daar blijft het dit jaar helaas voornamelijk bij i.v.m. corona. In het hele land zijn leuke  - coronaproof - initiatieven ontstaan om de kinderen een zo leuk mogelijke Sinterklaastijd te bieden. Wij zullen hier regelmatig aandacht aan besteden. Een leuk initiatief is de Gluurpieten speurtocht. 
 

Gluurpietenspeurtocht

Dit idee komt van Els Rooijakkers en is een speurtocht naar Gluurpietjes. Het idee doet een beetje denken aan de Berenjacht. De gluurpietjes, herkenbaar aan hun mooie krulhaal en hun pietenmuts met een veer erop, verstoppen zich op de ramen. Als je heel goed kijkt kun je ze vinden! En dat is nu juist het leuke. Ga met de kinderen een wandeling maken door je eigen dorp of stad en ga op zoek naar de Gluurpietjes. Je vindt ze in verschillende kleuren. 

Bij de Berenjacht was het vinden van zoveel mogelijk beren hét leuke aan de tocht. Soms hadden mensen meerdere beren voor het raam zitten, dus dat was tellen geblazen. Bij de Gluurpietenspeurtocht zit een extra dimensie. Wanneer je een pietje vindt, mogen de kinderen ook een opdrachtje doen.... 

  • Bij het eerste pietje maak je 10 paardensprongen, net zoals het paard van Sinterklaas.
  • Bij het tweede pietje doe je een dansje.
  • Bij het derde pietje zing je een sinterklaasliedje.
  • Bij het vierde pietje rijm je 2 woorden of zinnen aan elkaar.
  • Bij het vijfde pietje hinkel je naar het volgende huis.
  • Wanneer je het zesde pietje ziet, zwaai je naar de volgende persoon die je tegen komt. 
  • Bij een wit pietje tel tot 10 of van 10 tot 0.

Hoe doe je mee?

Op de facebookgroep van de Gluurpietjes speurtocht vind je alle info. Via deze pagina kun je ook je gluurpietje bestellen. Ze kosten €3, waarvan €1 naar een goed doel gaat. Maar kinderen (en Els) zullen het vast ook niet erg vinden wanneer je een zelfgemaakte variant op het Gluurpietje plaatst. Het gaat immers om het idee. Wanneer je Gluurpietje voor je raam hangt, kun je een foto plaatsen op dezelfde pagina, met vermelding van de straatnaam en plaats. Zo kan iedereen een route plannen die ze kunnen lopen met de kinderen.

Ondertussen krijgen steeds meer mensen te horen over deze leuke speurtocht. Hoe leuk zou het zijn als dit voor alle kinderen in het land deze Sinterklaastijd extra bijzonder zou maken. Ga natuurlijk wel met je eigen gezin, houd afstand tot anderen en houd je aan de regels. #staysafe.

Wij wensen iedereen heel veel plezier!

 

Foto's; Gluurpietjes speurtocht