Ontzorgen en verwennen, een avond uit bij de IJsselhoeve
Ontzorgen en verwennen dat is wat ze kunnen bij de IJsselhoeve in Doesburg! Aan de oevers van de IJssel, net buiten de stad in het heerlijk rustige buitengebied, ligt de IJsselhoeve. Sinds een half jaar wordt deze gelegenheid gerund door twee nieuwe, frisse en jonge ondernemers die het horeca-vak verstaan.
Marien is chef kok en kookt met uitsluitend verse (streek)producten de sterren van de hemel. Zijn wederhelft Lisanne is een uitstekende gastvrouw die zorgt dat het aan niets ontbreekt. Met oog voor detail en haar gasten, legt ze je volledig in de watten.
Op een zaterdagavond ga ik, samen met mijn kinderen van 3 jaar en 5 jaar oud, opgetogen naar Restaurant de IJsselhoeve 2.0. Het is ons eerste bezoek en we laten ons volledig verrassen. De entourage is geweldig. In een prachtige oude boerderij is de IJsselhoeve gevestigd en het ademt direct sfeer uit. We kiezen een ronde tafel met uitzicht op het prachtige terras en bestellen wat te drinken.
Naast de IJsselhoeve, in hetzelfde pand, is speelparadijs Binkies gevestigd. In deze indoor speelhal kunnen kinderen vanaf 1 jaar oud naar hartenlust kunnen spelen. Na het uitserveren van de drankjes neemt gastvrouw Lisanne de kinderen mee en wijst hen, binnendoor, de weg naar de speelhal. Gelukkiger kan ze die twee bijna niet maken en ook ik geniet hier met volle teugen van. Dit betekent tijd voor een goed gesprek en rust tussen de gangen door.
Tevreden blader ik de menukaart door en het valt me op dat er oog is voor alle gasten. Er is niet alleen aan de volwassenen gedacht, ook de kinderen kunnen kiezen uit tal van gerechten die vers worden bereid en verder gaan dan gefrituurde snacks. De oudste kiest een biefstukje met friet en de jongste wil graag een pasta bolognese en sprinten daarna richting speelparadijs Binkies. Ik kies, op aanraden van chef kok Marien, voor een carpaccio van zalm en een huisgemaakte schnitzel.
Het is een heerlijk ontspannende avond voor ons allemaal. Af en toe kijk ik om de hoek bij Binkies en geniet van de zorgeloze rust. Mijn kinderen vermaken zich opperbest en er is zelfs een werknemer van de IJsselhoeve aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Ik geniet van mijn carpaccio zalm. De kwaliteit van eten is erg goed. De verse, dungesneden zalm smaakt heerlijk en gaat goed samen met de wakame en de wasabi mayonaise. De radijs, krokante zwarte kroepoek en frisse komkommer maken het af.
Wanneer de hoofdgerechten arriveren is de persoonlijke aandacht kenmerkend. Gastvrouw Lisanne kent de namen van de kinderen al en haalt hen op uit het speelparadijs. Ze zijn zichtbaar blij als ze hun bordjes zien. Het ziet er allemaal voortreffelijk uit. De porties zijn goed van formaat en er is veel zorg aan besteed. De biefstuk en friet worden geserveerd in een kinderdoosje en de spaghetti in een mooi diep bord met Parmezaanse kaas. Alle gerechten zijn vers bereid en de huisgemaakte schnitzel is een aanrader. Samen met een champignonroomsaus en cranberry-compote smaakt het fantastisch en ook de bijgerechten zijn heerlijk en vers.
Na het hoofdgerecht kiezen de kinderen voor een bolletje ijs en ik ga voor een espresso met cheesecake uit eigen keuken (!), afgemaakt met vers rood fruit. Zelfs chef kok Marien komt na het eten nog even aan tafel en informeert of het heeft gesmaakt. Als de jongste opmerkt even in de keuken te willen kijken, mag dat uiteraard. Dit is typerend voor de avond; oog voor iedere gast.
Voor een volledig onbezorgde avond, waar jong en oud worden verwend, ben je bij de IJsselhoeve aan het juiste adres. Het eten en drinken is hoogwaardig maar betaalbaar en alles is vers en kwalitatief uitstekend. De combinatie van een voortreffelijke kaart en de locatie, waarbij kinderen tussen de gangen door los kunnen in het speelparadijs, maakt de IJsselhoeve in Doesburg een ware aanrader! Wij komen zeker terug!