Als je Go-Kids al een tijdje volgt ken je me inmiddels een beetje, want ik vertel nog weleens iets over mezelf. Maar wist je ook dat ik - naast Go-Kids en m'n gezin - schrijf voor financiële websites? Dat is wel iets heel anders dan schrijven over leuke plekjes en activiteiten voor je gezin, en kinderfeestjes!

Kinderen en geldzaken

Ik heb een hele tijd in de financiële dienstverlening gewerkt. Je weet wel, bij een bank, bij een tussenpersoon... dat soort banen. Een jaar of tien geleden begon ik voor mezelf met schrijven en lesgeven over geldzaken - dat vond ik veel leuker. Dat schrijven doe ik nog steeds. En niet meer alleen over geld. Inmiddels ook over kinderactiviteiten en eigenlijk alles wat interessant is voor ouders van jonge kinderen. Dan is er natuurlijk een raakvlak: kinderen en geldzaken.

Financiële opvoeding

Het opvoeden van je kinderen - dat is soms al lastig genoeg. Net als het beheren van je geldzaken trouwens. En nu ga ik je lastigvallen met het verhaal dat je die twee dingen ook nog moet combineren. We noemen dat 'financiële opvoeding', wat natuurlijk niets anders is dan dat je jouw kinderen goed leert omgaan met geld.

Kids leren omgaan met geld

Maar jeetje, hoe doe je dat... je kids leren omgaan met geld? Waar begin je en vooral - wanneer? Daar valt best een heleboel over te zeggen. Ik zal dan ook de komende tijd af en toe een blog schrijven op Go-Kids over dit onderwerp. Beetje saai misschien, gaat niet over leuke uitjes, maar wél heel belangrijk. Jij wilt tenslotte toch ook dat jouw kids later lekker uitkomen met hun geld? Dat ligt niet alleen aan het inkomen dat ze tegen die tijd hebben, maar zéker ook hoe jij ze hebt geleerd ermee om te gaan.

Dussss zakgeld, sparen, voorschieten, spaarrekening, spaarpot, pinpas, dat soort dingen.... daar kun je wat blogs van mij over verwachten!