Kennen jullie Koos de Koala al? Go-Kids kwam Koos tegen via social media, en ze werden meteen vrienden! Koos de Koala helpt kinderen hoe ze lief kunnen zijn voor de aarde. Door leuke blogs te schrijven, leuke online avonturen te beleven en er is zelfs ook een boek over Koos. Go-Kids heeft haar nieuwe vriendje Koos gevraagd om ook op Go-Kids de kinderen te helpen. Dus hebben we afgesproken dat Koos regelmatig iets komt vertellen over zijn avonturen! In deze eerste blog stelt Koos zich aan jullie voor. Misschien leuk om je kids mee te nemen in dit bijzondere verhaal van Koos?

Hi, ik ben Koos de Koala en ik ben hier om jou te helpen het net even wat groener te doen! 
Onze aarde heeft het zwaar en dat er iets moet veranderen is duidelijk, maar waar moet je als gezin nou beginnen? Ik leg jou en je kids uit hoé en waarom het belangrijk is dat we lief moeten zijn voor onze aarde zodat we deze samen groen doorgeven aan volgende generaties. 

In mijn eerste boek vertel ik jullie mijn avontuur (in Australië) . Vanwege ontbossing zijn mijn vrienden en ik ons huis kwijtgeraakt. Maar vol met goede moed ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe plek om te wonen. Denk je dat het mij gaat lukken? 

Dit boek is het eerste deel uit een reeks van meerdere boeken. In elk nieuw boek ontmoet ik een ander dier dat te maken heeft met een milieuthema zoals o.a. de plastic soep en smeltende ijskappen. Ik ga samen met jullie op avontuur om ze te helpen!

Mijn avontuur uit het boek gaat verder online! Daar heb ik met eigen serie samen met mijn vriend Moos. Samen gaan we op avontuur en krijgen we antwoord op al onze vragen over de natuur. We leren over biodiversiteit en hoe bomen zuurstof voor ons maken. Maar we hebben ook geleerd dat er per uur wereldwijd wel honderden voetbalvelden aan bossen worden gekapt. In de allereerste aflevering breekt Moos zijn bed na een potje ‘Annemaria-Koekkoek’. Na een slapeloze nacht, vertel ik Moos dat wereldwijd heel veel dieren hun slaapplaats verliezen en nergens heen kunnen. Onze Jungle Expert 'Jungle Judy' laat zien waarom ontbossing zo'n probleem is en wat er kan worden gedaan om dit te voorkomen.

Wil jij je kids ook meer leren, kijk dan nu de eerste aflevering; 

Tot de volgende keer!

Groetjes,
Koos