Is jouw kind binnenkort jarig, staat Sinterklaas straks op de deur te kloppen of moeten de cadeautjes onder de kerstboom worden aangevuld? Wat voor moment er ook aan zit te komen: het is leuk om jouw kind te voorzien van een cadeautje. Als meerdere mensen van plan zijn om cadeautjes te geven aan jouw kind, is het belangrijk dat je voorkomt dat er dubbele cadeaus worden gegeven. Een verlanglijstje biedt in dat geval een uitkomst.

De verjaardag vieren van jouw kind met cadeautjes

Het geven van cadeautjes aan jouw kind is natuurlijk een leuk moment. Jouw kind wordt blij, en daar wordt jij als ouder natuurlijk ook automatisch blij van. Je kunt op verschillende momenten cadeautjes geven aan jouw kind, maar het meest populaire moment is natuurlijk de verjaardag van het kind. Er zijn dan ook meerdere familieleden en vrienden die jouw kind willen verwennen met een cadeau.

Dubbele cadeaus voorkomen

Maar, hoe voorkom je dat jouw kind dubbele cadeaus krijgt? Het kan namelijk zijn dat jouw kind heel uitgesproken was over de cadeaus die hij of zij graag wilde krijgen. Zoals net al werd benoemd, biedt een verlanglijstje een uitkomst. Daarnaast hebben we nog meer tips.

Een verlanglijstje laten maken

Een tip die we je kunnen meegeven, is dat jouw kind een verlanglijstje kan maken. Op het verlanglijstje kan jouw kind alle wensen zetten die hij of zij graag wil hebben. Dit is heel eenvoudig, want jouw kind kan gewoon de wensen intypen of zelfs een plaatje aanklikken. Het verlanglijstje is daarbij binnen een paar seconden gepiept! Vervolgens kan jouw kind het verlanglijstje naar iedere gast versturen, zodat de gasten van tevoren kunnen bekijken wat jouw kind wenst en wat de gasten kunnen kopen. Zo voorkom je dat er dubbele cadeaus worden gegeven en dat jouw kind zijn of haar verjaardag vrolijk kan doorbrengen.

Laat gasten samen een cadeau bedenken of geven

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat gasten samen een cadeau geven of bedenken. Zo is de kans al een stuk kleiner dat er dubbele cadeaus worden gegeven, aangezien de keuze van een cadeau dan vaak vooraf in overleg met elkaar gaat. Ook hierbij kunnen de gasten natuurlijk weer rekening houden met het verlanglijstje van jouw kind. 

Andere gasten vragen

Daarnaast kun je als ouder ook voorkomen dat er dubbele cadeaus worden gegeven. Je kunt natuurlijk onderling aan de gasten vragen wat zij van plan zijn om te geven aan jouw kind, zodat je dit weer kunt doorspelen aan de andere gasten.

De verjaardag van jouw kind vieren: dit kun je regelen

Als het verlanglijstje de deur uit is gestuurd, kun je samen met jouw kind voorbereidingen treffen voor de verjaardag.

1. Versier samen het huis

Een leuke manier om jullie voor te bereiden op de verjaardag, is door het huis samen te versieren. Hang samen de slingers op en blaas de ballonnen op. Je kunt het zo gek maken zoals jullie zelf willen: je kunt bijvoorbeeld ook de tuin feestelijk aankleden.

2. Laat een plekje leeg voor de cadeaus

Het is ook leuk om een plekje in huis leeg te laten waar de cadeaus op kunnen worden gezet. Denk bijvoorbeeld aan een tafel, een vensterbank of een lege plek op de grond. Zo kan jouw kind vol trots zien wat voor coole cadeaus hij of zij wel niet gekregen heeft.

3. Samen een taart bakken

Hoe leuk is het om samen een taart te gaan bakken voor de verjaardag van jouw kind? Door een taart te bakken komen jullie allebei in de feestelijke stemming. Bovendien kan jouw kind ook zelf bepalen welke taart jullie willen gaan bakken - dat wordt natuurlijk de lievelingstaart van jouw kind.