Een stedentrip met je gezin met de trein is ideaal! Je kinderen hoeven niet op één plek te blijven zitten, vastgeketend in de gordel, maar kunnen rondlopen, spelen of een boek lezen als ze willen. En ook voor jou als ouder heeft dit tal van voordelen. Geen stress van het verkeer of het vinden van een parkeerplaats. Nee, lekker onderuit gezakt uit het raam kijken en enkel in de gaten houden waar jullie eruit moeten of moeten overstappen. Maar als je dan bepaald hebt dat jullie als gezin een weekendje weg willen, een stedentrip trein, waar ga je dan heen? Om die keuze een stuk simpeler te maken, zetten wij de vijf leukste stedentrips voor jouw gezin op een rij. 

Berlijn

De eerste tip voor een stedentrip met de trein is Berlijn. De hoofdstad van Duitsland is al te bereiken met een treinrit van 6 uur. De trein gaat rechtstreeks van Amsterdam naar Berlijn, wat het reizen enorm prettig maakt, want je hebt geen stress van eventuele overstappen. In Berlijn zelf is er enorm veel te ontdekken. Niet alleen kun je als gezin je onderdompelen in de geschiedenis van de stad, er zijn ook genoeg musea die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. En voor alle lego liefhebbers. Berlijn heeft zelfs een Legoland Discovery Center. 

Lille

De stad Lille is niet de eerste stad waar je waarschijnlijk aan denkt voor een stedentrip, maar sla hem vooral niet over! In slechts 2,5 uur sta je in deze bruisende Franse stad. Houden je kinderen van soldaten en ridders? Dan kan je hier de belfort beklimmen. Maar er is ook een dierentuin te vinden en een schitterend natuurhistorisch museum. 

Brussel

Met een treinrit van slechts 1 uur en 50 minuten sta je met je gezin in het bruisende centrum van Brussel. De hoofdstad van België stikt van de interessante musea en leuke kinderactiviteiten. Voor de echte lekkerbekken kan er genoten worden van de beste chocola in het museum van Cacao en Chocolade en ook stripliefhebbers kunnen hun hart ophalen hier in het Belgisch stripmuseum. Maar sowieso een rondje lopen door het centrum kan al een dagje uit zijn door alle oude schitterende gebouwen die er te zien zijn en om de dag af te sluiten een heerlijke zak vlaamse frieten.

Londen

Zijn je kinderen helemaal fan van Harry Potter? Dan is Londen zeker een stedentrip waard! Om alle Harry Potter dromen van je kinderen waar te maken, ga dan naar King’s Cross station naar Platform 9 3/ 4. Je moet even geduld hebben in de rij, maar als je eenmaal aan de beurt bent, kies je jouw team en ga je op de foto waarop je doet alsof je door de muur verdwijnt net zoals Harry Potter.

Luxemburg stad

En de laatste kindvriendelijke stedentrip met trein is naar Luxemburg stad. Volgens de Lonely Planet is dit één van de groenste steden van Europa. Dus zijn jouw kinderen fan van natuur, dan is dit zeker een goede keuze. De stad is tegen het rotsachtige Bock-gebergte aangebouwd en de vestingwerken en oudere wijken horen zelfs bij het cultureel erfgoed van UNESCO. Dus kies jouw stedentrip en geniet ervan!