Je eigen koffer inpakken voordat je op een leuk tripje vertrekt, is soms al moeilijk genoeg. Ook op vakantie was je je haar nou eenmaal liever met je eigen Kerastase shampoo dan met de dubieuze douchegel-shampoo-conditioner-vloeistof in het hotel of vakantiehuisje. En hoeveel paar schoenen passen er in een koffer? Als je naast je eigen spullen ook de spullen van je kind moet inpakken, is het handig als je een beetje in je hoofd hebt wat de essentials zijn. Als je per categorie inpakt houd je het overzicht en kun je makkelijker nalopen wat je kind op het tripje allemaal nodig heeft. Dus waar moet je bij het inpakken aan denken qua verzorging, kleding en entertainment? Lees het hier!

Verzorging

Naast de verzorgingsproducten die je kind dagelijks gebruikt, zoals een tandenborstel, tandpasta, kam en eventuele medicatie, is het goed om te bedenken wat voor extra’s er nog nodig is. Zo kun je bij Beauty Plaza bijvoorbeeld waterbestendige zonnebrandcrème kopen met een hoge factor, die goed van pas zal komen als je tijdens het tripje in en aan het water te vinden zal zijn. Neem ook een compacte EHBO-kit mee en benodigdheden specifiek voor de omgeving of activiteiten die je gaat ondernemen, zoals een tekentang als je naar een huisje in het bos gaat of reistabletjes als je kind onderweg snel last heeft van wagenziekte.

Kleding

Kleding voor je kind om overdag aan te trekken ligt waarschijnlijk voor de hand om in te pakken - hoewel sokken en ondergoed misschien ook nog wel eens vergeten worden - maar vergeet ook ‘speciale’ kleding niet. Ga je bijvoorbeeld op vakantie aan het strand, zwembad of meertje? Vergeet dan ook de zwemkleding niet, inclusief eventuele waterschoenen. Check voordat je de kleding van je kind inpakt ook nog even het weerbericht, zodat je de kleding hier op aan kunt passen. Misschien is er een extra warme trui, zomerse korte broek of regenkleding nodig. Sowieso is het geen overbodige luxe om een poncho in te pakken. Deze neemt weinig ruimte in beslag en kan je kind makkelijk over zijn kleding aantrekken als het opeens losbarst.

Entertainment

Waarschijnlijk gaan jullie op het vakantietripje allemaal leuke dingen doen, maar houd ook rekening met rustige momenten in het huisje of het hotel. Mag je kind thuis elke dag een halfuurtje op de iPad zodat jij bijvoorbeeld even rustig kunt koken? Dan is dit ook als je een paar dagen weg bent fijn om mee te nemen, ook voor je eigen rust. Lees je je kind ‘s avonds voor het slapen altijd een verhaaltje voor? Neem een boekje mee en houd dit ritueel er ook in als je op vakantie gaat! Je kind zal ook sneller wennen en minder last hebben van heimwee als je gewoontes van thuis erin houdt. Als je er lekker op uit bent mogen ook speelgoed en spelletjes natuurlijk niet ontbreken en veel ouders zullen herkennen dat er niet wordt geslapen zonder favoriete knuffel, dus vergeet ook deze zeker niet in te pakken. Als je met deze tips methodisch, per categorie te werk gaat, is de koffer van je kind zo ingepakt en kan de vakantie beginnen!