De Grote Schijn wandeling met kids

Magie in het Kralingse Bos!

De Grote Schijn is weer in het Kralingse Bos. Klinkt het zo magisch als dat het is en is het leuk voor kids? Toen we hoorden dat de Grote Schijn er dit jaar weer was wisten we een ding zeker: daar willen we naar toe. Maar doen we dat met of zonder de kids. Melle wil het liefst altijd getild worden, ook al is hij bijna 4 en Julia vindt het vast geweldig! We besloten het te testen en de kids mee te nemen.

Opening van De Grote Schijn 2022

De opening van De Grote Schijn was op 20 oktober en De Grote Schijn is er tot 6 november. Iedere avond kan je genieten van de wandelingen en aan het einde nog heerlijke warme en koude dranken en lekker eten. Maar we beginnen bij het begin. 

De Grote Schijn Rotterdam - Go-Kids Rotterdam

Praktische info 

Wij zijn met de auto naar het Kralingse Bos gegaan. Waar we de auto geparkeerd hebben bij de Tuin van de Vier Windstreken. Wat achteraf niet de beste locatie bleek te zijn. Aangeraden wordt om bij de P+R Kralingse Zoom te parkeren en dat is prima. Vanaf de Tuin is het ongeveer 15 minuten lopen naar de ingang van de wandeling. 

Het Magische bos

Na de officiële opening mogen we door een magische poort het bos in. En dan begint de betovering. Het is al later op de avond en dus donker, voor de kids is het al heel wat om op dit tijdstip nog buiten te zijn, laat staan in een bos. Je ziet de gezichten veranderen van gespannen naar vol bewondering. Er straalt een stukje magie uit het bos dat doet denken aan de mooiste magische films. En de kinderen zie je in de betovering geloven. Hoe fijn is het om klein te zijn en je over te geven aan al het moois om je heen!

De combinatie en synergie tussen de natuur, de verlichting, de geluiden en de langstrekkende mist maakt deze wandeling een ervaring voor alle zintuigen. Melle die dus liever zo min mogelijk loopt, loopt voorop. Julia wil overal iets in zien en dat maakt het ook wel weer spannend: want is het iets engs of iets moois en wat zijn al die groene lichtjes, is dat een hele lange slang?

Magisch bos Rotterdam

Een betoverende avond

De kids hebben niet een keer geklaagd over het wandelen en ondanks dat het inmiddels al na achten was zaten ze nog vol vuur.  Met rode wangen van het enthousiasme en stralende oogjes vol magie kwamen we aan bij het eindpunt van de prachtige wandeling. Bij het eindpunt van de wandeling is nog een gezellig horecaplein. Je kan hier niet uitgebreid uit eten maar een warme chocolademelk met slagroom, wat glühwijn, Churros en marshmallows zijn genoeg om de avond perfect af te sluiten! Er is natuurlijk wel meer te krijgen dan dat!

Magische bos met kids- Rotterdam

Wij hebben ons magische avontuur afgesloten bij het kampvuur met warme drankjes in de tent! Een perfecte afsluiting van een magische avond!

Wil je ook met je kids naar de Grote Schijn! Kijk dan hier voor alle informatie!