Thuis of Uit Eten deze Kerst?

Kerst staat alweer met een kleine 3 weken voor de deur, wat vliegt de tijd toch voorbij. En zoals ieder jaar staat Kerst voor samen knus met familie en of vrienden al etend doorbrengen. Hoe gezellig ook, vaak zorgt de Kerst ook voor de nodige kerststress. Met wie en waar en wat doen we met het eten? Uit eten gaan of makkelijk thuis etc.... Met deze blog willen we een paar leuke uit eten tips voor de kerstdagen geven. Want met opa & oma en de kinderen erbij, moet het wel leuk zijn voor iedereen! Wij hebben daarom wat restaurant tips voor je op een rijtje gezet, want gemak dient de mens.

Bekijk hieronder alle regio's:

Tips voor Drenthe

1. Kerstwandeling plus: een hele speciale en sfeervolle tweede Kerstdag met een Kerstwandeling en een Winterkostbuffer wordt georganiseerd door de Veenpark. Tussen 10:00 en 15:00 uur kan er gestart worden voor de nostalgische Kerstwandeling. U kunt wandelen tot 17:00 uur en wordt meer dan eens getrakteerd.

De kortste route is gewoon een gezellige gang langs alle activiteiten. De langere route gaat ook door het unieke hoogveengebied. Na een gezellige wandeling een heerlijk buffet. U kunt het buffet met de wandeling combineren maar u kunt ook zonder wandeling reserveren. Als u reserveert voor een van de twee zittingen van het buffet krijgt u een kerstkorting op de wandeling. De twee zittingen zijn om 13:30 uur en vanaf 17:00 uur.

2. Beleef de Drentse Koe in kerstsfeer tijdens het Kerstrondje. Op zaterdag 12 december zijn ouders en kinderen vanaf 10 u van harte welkom om de IJsboerderij in kerstsfeer te beleven. Vanaf 16 uur staat er glühwein klaar en is er erwtensoep met broodjes verse beenham. Voor de kinderen zijn er winterse poffertjes en marshmallows voor in het kampvuur. Terwijl de volwassenen genieten van hapjes, drankjes en muziek, spelen de kids in de verwarmde speelschuur.

Gezellig met familie of vrienden een dagje uit? Reserveer dan een heerlijke winterarrangement bij de Speelboerderij! Combineer een dagje spelen met gezellig gourmetten of een stampot- of stoofpot buffet. Uitgebreid lunchen met Drentse lekkernijen is ook mogelijk. Bekijk alle opties en prijzen van het groepsarrangement op de website van de Drentse Koe. (let op: vanaf 15 personen)

3. Kinderen zijn dol op hamburgers en hun ouders op gezonde en verantwoorde ingrediënten. Bij het Hamburger restaurant Chef Burger in Emmen is iedereen tevreden. Het restaurant Chef Burger staat voor goed, verantwoord en betaalbaar eten in een relaxte sfeer. Naast de lekkerste burgers en authentieke houtskool grill gerechten worden verse frites en salades geserveerd. En natuurlijk niet te vergeten onze heerlijke huisgemaakte limonade van vers fruit. Ook met de Kerstdagen is het huiselijk gezellig en lekker bij Chef Burger en iedereen is welkom. Vergeen niet om een tafeltje te reserveren (0591-572845).

4. Kerst op Ermerstrand. Gezellig met de gehele familie of met alle vrienden een hapje eten met Kerst? Met tijdens Kerst een volledig in Kerstsferen aangeklede Ridderzaal en uiteraard een geopende, vrij toegankelijke, DOL-FIJN zodat de kinderen zich prima zullen vermaken en de ouders rustig kunnen genieten.

 

Tips voor Twente

1. Bij Kids City in Borne is de kerstbrunch en het kerstbuffet het hoogtepunt van het jaar! Maak je geen zorgen of de kids wel zo lang aan tafel kunnen zitten, dat is namelijk niet nodig, er is afleiding genoeg! Ze kunnen spelen in de binnenspeeltuin, de Kerstman komt langs met een cadeautje voor ieder kind en er wordt ook nog voor entertainment gezorgd. Stap aan boord van dit piratenschip en geniet van de luxe gerechten, de ongedwongen sfeer en de gezelligheid!

Bekijk de folder van het kerstbuffet.

2. De naam verklapt het al, Familierestaurant Troubadour is een perfecte plek om gezellig met de familie samen te zijn. Tweede kerstdag is het restaurant geopend voor een kerstbrunch en een kerstdiner, waarbij je kunt kiezen uit 3 of 4 gangen. Voor de kleine eters is er een speciaal 3 gangen kerstmenu voor een kleine prijs. De kids kunnen zich vermaken in de binnenspeeltuin.

Bekijk het kerstaanbod.

3. Bij Pannenkoekenhuis Erve de Hooge Esch kun je beide kerstdagen terecht. Met een buitenspeeltuin, een binnenspeeltuin en kleurplaten aan tafel is er hier voor de kids genoeg te doen. Gelegen in de mooie natuur van Buurse is dit goed te combineren met een heerlijke kerstwandeling vooraf.

Op 1e kerstdag wordt er een special kerst winterbuffet gemaakt. Reserveren is hierbij noodzakelijk. 2e kerstdag zijn ze geopend als een normale zondag en wordt de gebruikelijke menukaart gehanteerd. Bekijk tijden, prijzen en het winterbuffet hier.

4. Bij partycentrum Mölke in Zuna kun je 2e kerstdag terecht voor een heerlijk familie kerstbuffet. Aangrenzend aan het restaurant is een binnenspeeltuin. Hier kunnen de kids zich lekker uitleven. Wil je ook nog een leuke activiteit doen met de familie? Huur dan een bowlingbaan. Zo maak je er een hele gezellige dag van! Bekijk het uitgebreide familie kerstbuffet.

5. Pannenkoekenhuus Marle biedt 2e kerstdag een hele dag vermaak! Er is een kerstbrunch met aansluitend een gratis rondrit in de Arreslee. Vanaf 15:00 uur kun je pannenkoeken eten van de nieuwe winterse menukaart. Natuurlijk kan je ook dan een rondje mee in de Arreslee. Ook is er vanaf 15:00 uur een levende kerststal. Kortom genoeg vermaak voor jong en oud. Voor kids is natuurlijk ook de buitenspeeltuin en het speelparadijs binnen. Bekijk het kerstaanbod.

6. Bereid je liever zelf een kerstdiner? Dan mag een ambachtelijke ijstaart van ijssalon Heinink niet ontbreken. Volop keuze in smaken en lekkernijen. Vanaf zaterdag 28 november zijn ze weer verkrijgbaar.

 

Tips voor regio Zwolle

1. Urbana. Grand Kerstbuffet met entertainment voor de kinderen. Ook dit jaar hebben de koks veel tijd en creativiteit gestopt in het samenstellen van het Grand Kerstbuffet. Het Grand Kerstbuffet bestaat uit een zeer uitgebreid koud en warm buffet. Als afsluiter kunt u genieten van een royaal Grand Kerst dessertbuffet. Voor meer informatie: http://www.urbana.nl/kerst-2015/

2. Beerze Bulten. De Beerze Bulten hebben 2e kerstdag zowel een Kerstbrunch als Kerstbuffet! Er zijn nog enkele tafels vrij en er zal live entertainment zijn. Daarnaast komt ook Bultje langs. Meer info: http://www.beerzebulten.nl/nl/news/item/tweede-kerstdag-bij-brasserie-de-hagehorst-1/

4. Omni Mobilae. Op Tweede Kerstdag zin om er op uit te gaan? Bij Omni Mobilae is er van 11.00 tot 14.00 uur het Kerstmoment! Een heerlijk Kerstmoment samen!. Jullie worden ontvangen met een soepje. Vervolgens kunnen jullie genieten van heerlijke borrelbroodjes met diverse hartigheden, breekbroodspiesjes met tomaat, knabbel en babbels, brownies met aarbeien, diverse zoetigheden en een heerlijk raaltenaartje. Alle gerechten zijn van de echte bakker, en er staan diverse soorten thee klaar en voor de liefhebber is er koffie. Geniet van jullie moment! Aanmelden voor 15 december via info@omnimobilae.nl Kosten € 27,50 p.p.

5. IJsbeelden Festival. Lekker stamppot eten bij het IJsbeelden Festival is ook een leuke optie. Er is volop vermaak voor de kinderen in een laagdrempelige sfeer. Hiervoor is geen reservering nodig,dus je kunt op het laatste moment beslissen. Op eerste en tweede Kerstdag is het Festival open van 10.00-17.30 uur. Voor meer informatie: https://go-kids.nl/uitjes/ijsbeelden-festival

 

Wat je ook kiest, wij wensen je in ieder geval veel plezier met de voorbereidingen!

Groetjes van het Go-Kids team.