Om de paar jaar hebben we bij Go-Kids een fotoshoot zodat we leuke foto's hebben voor onze website en social media kanalen. Onze laatste fototshoot was al weer van september 2019. We hebben toen prachtige foto's gemaakt bij Kasteel het Rosendael. De tuin was echt perfect met de 3 bedriegertjes en ook het weer was prachtig. 

Eigenlijk wilden we begin vorig jaar weer foto's gaan maken, maar helaas gooide corona roet in het eten. Door allerlei beperkingen was het heel moeilijk om een fotoshoot met externe kinderen te organiseren, dus hebben we dit uitgesteld naar dit voorjaar.

Go-Kids fotoshoot

Na weken van voorbereiding was het dan afgelopen zondag zover. We hebben in heel Nederland kinderen opgeroepen om zich aan te melden. We hebben contact gelegd met een bevriende fotograaf die voor hele grote (recreatie) bedrijven zoals Efteling, Bobbejaanland en Toverland werkt. Ook hebben we een hobbyfotograaf in ons team en we kregen nog een verzoek van een beginnend fotograaf.  Met een team van 3 fotografen zijn we aan de slag gegaan. We gingen op zoek naar leuke thema's voor de foto's. Denk aan een verjaardag, buitenspelen, Kerst en Pasen. Hiervoor werd een script opgesteld. Ook wilde we een perfecte locatie hebben waar we voor al onze thema's terecht konden. En de locatie moest centraal in Nederland liggen.

Go-Kids fotoshoot

Begin februari hebben we via onze website en social media kanalen een oproep gedaan voor modellen. We wilden graag alle kinderen in Nederland de kans bieden om mee te doen. We hebben bewust niet gekozen voor modellen via een castingbureau. Lekker naturelle kids, die het leuk vinden om aan zoiets mee te doen. Nou, we hebben het geweten, want we zijn overspoeld met reacties en mooie foto's. Van jong tot oudere kinderen hebben zich gemeld. Ook ouders die figurant wilden zijn. Toen kwam de meest moeilijke klus, het selecteren van kinderen. We zijn uiteindelijk voor diversiteit gedaan. Kids van 3 of 4 jaar, maar ook 16 jaar, donker en blond haar en ook kids met een kleurtje. Het moest een goede afspiegeling van de samenleving zijn en we hebben een mooie mix gevonden. Alle geselecteerde kids hebben een uitgebreide briefing ontvangen en ze hadden er allemaal veel zin in. In de tussentijd zijn we op zoek gegaan naar een kledingsponsor, want dat maakte voor ons het plaatje wel compleet. Ook de kinderen vonden dit super leuk. Dus we konden kledingmaten gaan verzamelen en setjes kleding gaan samenstellen. Ook dit was nog best een operatie, want er zouden bijna 50 kinderen meedoen. 

Go-Kids fotoshoot

En toen waren er nog een paar elementen die belangrijk voor ons waren en die spelbreker zouden kunnen zijn. Afmeldingen door ziekte en corona quarantaineplicht en natuurlijk het weer. We hadden nl. een groot deel binnen gepland, maar ook heel veel thema's waren buiten gepland. We hadden super geluk met het weer, want een dag eerder was het een drama geweest met de stort- en hagelbuien. We hadden nu prachtige Hollandse luchten met veel zon. En uiteraard waren er wel afmeldingen van kinderen door allerlei omstandigheden, maar gelukkig hadden we een grote groep van bijna 50 kinderen, dus we hebben alles kunnen oplossen.

Go-Kids fotoshoot

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. De fotografen waren strak op tijd en ook een grote groep Go-Kids collega's waren aanwezig en om 9.00 uur druppelden de eerste kinderen binnen. Ze werden allemaal voorzien van leuke kleding en gingen met een groepje kids met een groepsbegeleider en fotograaf op pad. Ieder groepje had zo zijn thema's.  En in de ochtend hadden we bijna elk anderhalf uur een nieuwe groepje kids. Zo konden we heel veel thema's fotograferen en was er ook ruimte voor de kids om lekker te spelen in het park en of speeltuin. Het ging heel relaxt en af en toe waren er wat kledingwissels. We hadden een soort van thuishonk voor alle collega's en modellen en geregeld kwamen ze even langs om wat te eten en of te drinken. De ouders konden in het hotel of op het terras wachten met een kopje koffie. En na de shoot was er nog alle ruimte om langer te blijven en bijv. het blotevoetenpad te lopen. Er is door iedereen hard gewerkt, maar bovenal hadden de kids heel veel plezier en vonden ze het een leuke ervaring.

Toen in de middag de eerste kids klaar waren kregen ze als bedankje nog een leuke verrassing mee naar huis. We hebben alleen maar blije gezichten gezien en heel af en toe konden we even spieken bij de fotografen en hebben we wat foto's gezien. We zijn razend benieuwd....

fotoshoot Go-Kids

Uiteindelijk hebben er een paar kinderen, waaronder ook een paar eigen kinderen, het tot 19.30 uur volhouden. We hebben prachtige foto's op het terras en met de  auto vol koffers met een ondergaande zon gemaakt. Het was een super lange dag en er is hard gewerkt, maar het was ook erg gezellig en soms georganiseerd chaotisch. We hebben veel blije kinderen gezien die het super leuk vonden. En daar gaat het toch om. We gaan de komende weken alle foto's uitzoeken en selecteren. Alle deelnemers ontvangen dan binnenkort de foto's via een speciale link en we hopen natuurlijk dat alle kinderen er mooie foto's van zichzelf aan overhouden.

Go-Kids fotoshoot

Al met al was het een hele operatie, maar we kijken terug op een hele gezellige en mooie dag. Ook al hebben nog niet de foto's gezien we zijn er van overtuigd dat deze dag een mooie resultaat opgeleverd heeft.  We zijn trots op de kinderen, team en fotografen en we zijn ze ook super dankbaar. Zonder hen was het niet gelukt. Ook willen we een aantal personen en of bedrijven in het bijzonder bedanken, want zonder hen was deze dag niet mogelijk geweest.  Fruitpark & hotel Ochten (locatie), Kris van de Sande, Erica Stro, en Anneleen (fotografen) en Vingino (kleding). Ook willen we onze collega's die op de fotoshoot dag geholpen hebben, bedanken.  Micha en Karin willen we extra in het zonnetje zetten, omdat zij heel veel achter de schermen hebben gedaan.

Bedankt en hartelijke groetjes,

Riëtte & Titia 

Fotoshoot Go-Kids