Het kan soms een uitdaging zijn om kinderen gezonde snacks te laten eten. Veel kinderen verkiezen snoep en junkfood boven gezonde opties, maar dat betekent niet dat gezond eten niet lekker kan zijn. Hier zijn acht gezonde snacks die kinderen ook lekker vinden. Ideaal om mee te nemen voor als je er op uit trekt met het hele gezin!

Appelschijfjes met pindakaas

Appels zijn een geweldige bron van vezels en voedingsstoffen, wat helpt bij de spijsvertering en het verminderen van de eetlust. Pindakaas is rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Door deze twee te combineren krijgen kinderen een gezonde en heerlijke snack. Snijd de appels in plakjes en serveer ze met een schepje pindakaas als dip.

Smoothies

Smoothies zijn een geweldige manier om fruit en groenten binnen te krijgen. Maak een smoothie van banaan, aardbei en yoghurt voor een zoete traktatie, of voeg spinazie en wortels toe voor extra voedingsstoffen. Geen zin om ze zelf te maken? In de Albert Heijn vind je altijd wel een aanbod aan verse smoothies, en met wat geluk staan ze zelfs in de winkelfolder.

Notenmix

Noten zijn een geweldige bron van eiwitten en gezonde vetten. Maak een notenmix van amandelen, walnoten en cashewnoten en voeg wat rozijnen of gedroogde cranberries toe voor een zoete smaak. Altijd handig, gezond en erg makkelijk om mee te nemen als je erop uit trekt.

Groentesticks met hummus

Hummus is een heerlijke dip gemaakt van kikkererwten. Het is een geweldige bron van eiwitten en vezels. Serveer het met wortel- en selderij stokjes voor een knapperige en smakelijke snack.

Griekse yoghurt met fruit

Griekse yoghurt is rijk aan eiwitten en calcium. Voeg wat vers fruit toe, zoals aardbeien of bosbessen, voor extra smaak en voedingsstoffen.

Popcorn

Popcorn is een lichte en knapperige snack die rijk is aan vezels. Vermijd de zakken met toegevoegde boter en zout en maak je eigen popcorn thuis. Voeg wat kruiden zoals paprika of knoflookpoeder toe voor extra smaak. Ideaal voor tijdens een luie namiddag of avond Netflix met de kids.

Gevulde dadels

Dadels zijn een geweldige bron van energie en vezels. Snijd ze open en vul ze met wat pindakaas of amandelpasta voor een heerlijke snack.

Bananenbrood

Bananenbrood is een geweldige manier om rijpe bananen te gebruiken en een gezonde snack te maken. Gebruik volkorenmeel en voeg noten en zaden toe voor extra voedingsstoffen. Je kunt het brood in plakjes snijden en invriezen voor een snelle en gemakkelijke snack.

Het introduceren van gezonde snacks in de voeding van kinderen kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om het vol te houden. Door gezonde opties lekker en leuk te maken, kun je kinderen aanmoedigen om gezonder te eten en goede gewoonten te ontwikkelen. Probeer deze acht gezonde snacks en ontdek welke je kinderen het lekkerst vinden.