Weer naar school!
Leuke tips voor het nieuwe schooljaar

De zomervakantie zit er weer op en de scholen zijn weer begonnen! Dat is weer even wennen na al die weken uitslapen en genieten van het mooie weer. Maar ook in het nieuwe schooljaar is er weer van alles te doen. In deze nieuwsbrief vind je leuke tips. Veel leesplezier!

 

 

Telekids Musicalschool

Voor iedereen die van theater houdt is de Telekids Musicalschool een echte aanrader! Onder leiding van topdocenten wordt er wekelijks gewerkt aan zingen, dansen en acteren. In september zijn er in Arnhem proeflessen! 
Daar wil ik meer over weten!
 

De vakantie is nog maar net voorbij maar stiekum ben je misschien al wel aan het kijken voor een vakantie in de herfst. Op de website hebben we leuke tips staan! En wil je naar de Efteling? Dan kan je via Go-Kids een leuke korting krijgen bij het GuestHouse Hotel! 

Is jouw kind toe aan zwemles? Op verschillende locaties in de regio kan je bij Optisport zwemlessen volgen. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen en verzamelen de kinderen edelstenen en zegels. 

 

Naar het theater

Bij Cultura in Ede staat de agenda vol met leuke familievoorstellingen. Er zit voor elke leeftijd wel wat leuks tussen. Zo komt Dirk Scheele, is er kindercabaret en is de Gruffalo te zien. Bekijk het aanbod en reserveer vast kaarten! 
Naar het theater
 
Kinderen die gek zijn op lasergamen kunnen lid worden van de Tactical LaserTag club! Je traint je kracht en uithoudingsvermogen en natuurlijk leer je schieten met hypermoderne taggers met terugslag. Je leert spelstrategie en behendigheid om met jouw team de overwinning te behalen!

Bij Zwembad Doelum in Renkum is het mogelijk om zeemeermin zwemlessen te volgen. Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur leren kinderen alle technieken te beheersen die je nodig hebt om te kunnen zwemmen als een echte zeemeermin. 

 
Tijdens het Ruimtekoers Festival van 3 t/m 6 september in Arnhem kan je de podcast 'Wat jij niet ziet' beluisteren. Zet je koptelefoon op en verdwijn samen met ons in de wereld van Minne. In de verschillende afleveringen van de podcast ga je samen met Minne op avontuur, op zoek naar wie of wat het is dat de wereld zo heeft veranderd. 
In de regio zijn heel veel leuke restaurants te vinden waar je heerlijk met de kinderen kan lunchen of dineren. Vaak is hier een leuke speeltuin, een speelhoek of liggen ze vlakbij een kinderboerderij. Wat ze in ieder geval allemaal gemeen hebben is dat kinderen er van harte welkom zijn! Op de website zijn heel veel van deze kindvriendelijke restaurants te vinden!
 

De natuur in

Nog even en de bomen gaan weer mooi verkleuren en is er weer van alles te vinden in het bos. De ideale tijd voor een lekkere wandeling in de natuur!  Wij hebben veel leuke tips voor je verzameld. 
Lekker naar buiten!
 
In het TechLab van Cultura vind je 3D printers, een voedselprinter, een sublimatieprinter en een transferpers. Maar er is meer!  Wil jij eens komen kijken wat er allemaal is? Kom dan op woensdag- en vrijdagmiddag naar het TechLab in Ede. Wel even aanmelden!
Nog op zoek naar een rugzak? Of een nieuwe boodtrommel? Kijk eens bij Micky Blue in Oosterbeek! Je vindt hier de leukste kinderkleding, cadeaus en accessoires. Leuk om even binnen te kijken! Woon je niet in de buurt? Ook in de webshop is al dit leuks te vinden! 
 

Naar het museum

In de regio zijn heel veel leuke kindvriendelijke musea te vinden! Ontdek alles over de aarde, ga terug in de tijd of leer alles over de marechaussee. Er is genoeg te ontdekken! Ook de kastelen in de regio zijn zeker een bezoekje waard. 
Ontdek alle musea
 

Bij Cultura is het aanbod in cursussen en workshops enorm! Muziek, dans, theater of beeldende kunst. Je vindt het er allemaal. Het is mogelijk om tijdens de open lesweek een gratis proefles te volgen zodat kinderen kunnen ontdekken wat echt bij ze past. 

Bij een nieuw schooljaar horen natuurlijk ook weer kinderfeestjes! Wij hebben heel veel leuke kinderfeestjes op de website staan. Zo kan je lekker de natuur in, zijn er veel creatieve kinderfeestjes en kunnen kinderen een sportief feestje vieren. 
 
Kinderen die veel weten over de wereld snappen teksten beter en sneller. Daarom gelooft Kidsweek dat het lezen over het nieuws helpt met nóg beter lezen. Naast wereldnieuws staat de krant ook vol met grappig en leerzaam nieuws. 
 

Gratis Schoolbox

Voor het eerst naar de basisschool gaan is best spannend voor jonge kinderen! Speciaal voor deze kinderen is er de Schoolbox. In de Schoolbox zitten zitten allerlei leuke cadeautjes voor de kinderen om mee te spelen en om de eerste schooldag iets minder spannend te maken. De Schoolbox kan je helemaal gratis aanvragen