Leuke tips voor het nieuwe schooljaar!

In regio zuid zijn we al weer gewend aan het vroege opstaan en broomtrommels vullen, in regio midden is de vakantie maandag echt afgelopen. Het was een fijne vakantie met veel leuke activiteiten in de regio. Maar ook na de vakantie is er weer van alles te doen. In deze nieuwsbrief geven we leuke tips voor naschoolse activiteiten, kinderfeestjes en evenementen die er aan komen. Veel leesplezier!  

 

 

Open Lesweek bij Cultura

Bij Cultura in Ede kunnen kinderen heel veel cursussen volgen. Zo is er een kinderkunstclub, zijn er musicallessen en verschillende dansgroepen voor alle leeftijden. Vanaf maandag 16 tot zaterdag 21 september kan je sfeer komen proeven en gratis proeflessen volgen tijdens de Open Lesweek. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de cursus én van de docent. 

Meer informatie over de Open Lesweek
 

Telekids Musicalschool

Heb je een kind in huis die gek is op zingen, dansen en acteren? Dan is de Telekids Musicalschool erg leuk! In september zijn er weer proeflessen en vanaf 4 jaar kunnen kinderen al meedoen! In de regio kan je terecht in Geldermalsen en Arnhem. 
Meer weten over de Telekids Musicalschool?
 

Shoppen bij Micky Blue

Tijd voor een nieuwe outfit, rugtas of broodtrommel en drinkbeker? Bij Micky Blue in Oosterbeek is de nieuwe collectie nu bijna helemaal binnen met merken als Vans, Levi's, Liewood, Petit Monkey, CarlijnQ en nog heel veel meer. Je kan ook al terecht voor een nieuwe winterjas of accessoires van Barts. 22 september is het koopzondag maar je bent natuurlijk altijd welkom in de winkel en online!
ontdek deze leuke winkel!
 

Techlab

In het TechLab van Cultura vind je 3D printers, een voedselprinter, een sublimatieprinter en een transferpers. Maar er is ook programmeerbare lego, robots, micro bits, Virtual Reality en 3d pennen. Elke woensdagmiddag open!
Meer weten?
 

Kinderfeestjes

Wist je dat we heel veel leuke en unieke kinderfeestjes op de website hebben staan? Altijd al een EHBO kinderfeestje, slijmfeestje, minecraftfeestje of feestje bij de Marechaussee willen hebben? Check snel alle mogelijkheden en boek een leuk feestje! 
Meer informatie
 

Naar de Efteling

Heb je plannen om naar de Efteling te gaan? Via Go-Kids krijg je 10% korting op een verblijf bij Hotel de Kroon of Guesthouse Hotel Kaatsheuvel. Op een arrangement inclusief toegangskaarten krijg je zelfs 15% korting! 
Bekijk de deal!

Fruitplukdagen

Elke zaterdag in september openen diverse boomgaarden hun deuren om zelf fruit te komen plukken. Dus kom ook bij de teler kijken en geniet van de nieuwe oogst appels en peren. Heel Nederland, van jong tot oud, is uitgenodigd. 
Kom je ook?
 

Gastles Dierenbescherming

Een leuke invulling van een les in de groepen 5 t/m 8 is het Dierenbeschermersspel van de Dierenbescherming. Spelenderwijs wordt de kinderen bijgebracht hoe ze respectvol kunnen omgaan met dieren. Een vrijwillig gastdocent speelt het spel in de klas met de kinderen.
Meer weten?
 

Gratis Schoolbox! 

Gaat je zoon of dochter naar groep 1? Dan kan je de gratis Schoolbox aanvragen. In de Schoolbox  zitten allerlei leuke cadeautjes voor de kinderen om mee te spelen en om de eerste schooldag iets minder spannend te maken.
Ja die wil ik!

Liz & Wes Spetterles

In Renkum en Rhenen kunnen kinderen tot 4 jaar en hun ouders meedoen met de Liz & Wes Spetterles. Op een speelse manier raken kinderen gewend aan water. Wij zijn geweest en hebben er een blog over geschreven!
Lees de blog
 

Airborne 2019

In september wordt herdacht dat Operation Market Garden 75 jaar geleden is. Er zijn diverse evenementen in de regio. Zo kan je in Renkum en Ede komen kijken naar diverse luchtlandingen en is er in Oosterbeek van alles te doen rondom de Airborne wandeltocht. 
Kom je ook?
 

EHBO workshop

In het najaar kan je in Arnhem de workshop Eerste hulp aan baby's en kinderen volgen. Tijdens deze 3 uur durende workshop komen de 7 meest voorkomende ongevallen met kinderen in en om het huis aan bod.
Meer weten?
 

Zwemles bij Optisport

Bij Zwembad Doelum en Sport en Recreatiecentrum 't Gastland kunnen kinderen vanaf 4 jaar op zwemles. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen. Alles staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen. Er worden edelstenen en zegels verdiend. 
Alles over zwemlessen
 

Overnachten in Nederland

Wil je het vakantiegevoel nog even vasthouden? Boek dan vast een volgende vakantie of ga een weekendje weg. Wij hebben verschillende leuke kindvriendelijke adresjes op de website staan zoals Stayokay Arnhem, het Fruitpark Hotel en Europarcs Resort De Wije Werelt
Leuke locaties voor een vakantie!