Voetgolf bij Beldert Beach

Een leuk, sportief en super corona-proof uitstapje voor het hele gezin!

Beldert Beach is een begrip in Tiel en omstreken. Behalve het recreatiestrand met zijn Beach Club en gave wipe-out, kun je hier ook tal van activiteiten ondernemen. Nieuw in het assortiment is voetgolf! Dus gaan wij op een zonnige zondagmiddag in april naar deze voetgolfbaan om hem uit te proberen.

Leuk voor kleine voetbalfans

Met twee stoere jongens moet dit toch helemaal goed gaan komen! Stond mijn jongste zoontje deze ochtend nog op het voetbalveld voor een training met de mini’s, nu staat hij aan de start van een mega groot terrein met paaltjes, hindernissen, heuvels en zandkuilen. Trek de sportschoenen dus maar aan, zodat je goed kunt wandelen èn balletje trappen!

Tot nu toe zijn de jongens alleen nog maar bekend met midgetgolf. Dus dit is wèl even omschakelen voor ze. Stick? Niet nodig! Je hebt voeten! Waar is het gaatje? Het gat, bedoel je? Daar ergens, héél ver weg! Na de eerste paar holes beginnen ze de smaak echter te pakken te krijgen.

Voetgolf

Hoe werkt het?

Eigenlijk hetzelfde als het eerder genoemde midgetgolf. De voetgolfbaan bestaat uit negen holes. Bij iedere hole leg je een parcourtje af, waarbij je verschillende obstakels moet overwinnen. Hier moet de bal dus ergens langs, ergens doorheen, of er óverheen. Kom je een rood paaltje tegen, dan ga je er rechts langs. Kom je een geel paaltje tegen, dan passeer je het juist aan de linkerkant.

Het doel is natuurlijk om ieder parcours in zo min mogelijk schoten af te leggen. Zit het tegen? Bij hole vijf word je een beetje geholpen. Hier kun je ‘minpunten’ verdienen. Hoe beter je hier scoort, hoe meer beurten er juist van het totaal áf gaan. Wie uiteindelijk de minste schoten heeft, is de winnaar van je partijtje voetgolf! 

Bal in de sloot!

Bij hole vier wordt het pas ècht leuk. Hier moet de bal namelijk over een sloot geschoten worden! Op eigen risico. Een schepnet staat al klaar langs de kant. Voor het geval dát. Nou, mijn jongens hebben aardig wat geschept. Want deze vinden ze zó leuk, dat ze blijven schieten. Mijn jongste houd ik voor de zekerheid wèl vast aan zijn trui, als hij de bal uit het water probeert te vissen. Ik heb geen droge kleren bij me….

Een stukje verder komen we wéér een schepnet tegen. Hier hoeft de bal níet over de sloot. Hij moet door één van de op elkaar gestapelde tonnen geschoten worden. Maar daar áchter ligt ook weer een sloot…. 

Voetgolf

Sportief met het hele gezin

Een partijtje voetgolf is een leuk en zéker een sportief uitje voor het hele gezin. Voetballen en een lekkere wandeling tegelijk. Mooi weer is wèl mee mooi meegenomen. Wij hebben mazzel: de hele middag schijnt er een heerlijk voorjaarszonnetje. Een jas is zelfs niet nodig. Daarnaast zijn wij hier ook nog eens in de mooiste tijd van het jaar in de Betuwe: de bloesemtijd. Onderweg komen we dan ook meerdere mooie bloesems tegen op de voetgolfbaan.

Ook voetgolfen?

Midgetgolf, boerengolf, klompengolf…..deze zijn vast al bij iedereen bekend. Maar voetgolf is de nieuwste rage, dus dat móet je gewoon een keer uitproberen, zéker met voetbalfans.

Voetgolfen bij Beldert Beach is mogelijk op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Je dient vooraf te reserveren en kunt alleen betalen per pin. Je krijgt voor iedere speler een bal mee en een scorekaart om het aantal schoten op bij te houden. Je doet ongeveer 1,5 uur over de hele ronde. Tenzij je, net als die jongens van mij, twintig keer een bal uit de sloot moet halen….

Meer informatie

Beldert Beach is onderdeel van de Holland Evenementen Groep. Op hetzelfde terrein als de voetgolf is momenteel een nieuwe glamping in aanbouw. Het voetgolf is dus ook prima te combineren met een verblijf in de Betuwe en de vele leuke andere activiteiten bij Beldert Beach.

Liefs, Cindy