Sinterklaas in de Gelderse Vallei in coronatijd

In 2020 is alles rondom Sinterklaas door het coronavirus helaas helemaal anders. Er zijn geen intochten en de kans voor kinderen om Sinterklaas dit jaar in het echt te ontmoeten zal een stuk kleiner zijn. Maar het wordt vast toch een feest om nooit te vergeten. Met creatieve oplossingen is er heel veel mogelijk. En thuis kan je er natuurlijk een groot feest van maken met het gezin. 

Op deze pagina staan normaal alle intochten maar dit jaar hopen we leuke (online) Sinterklaas activiteiten die worden georganiseerd in de Gelderse Vallei (Ede, Wageningen, Veenendaal, Barneveld en de omliggende dorpen) te kunnen vermelden. Houd de pagina dus in de gaten! Heb je zelf een leuke tip? Mail deze dan naar arnhem@go-kids.nl. 

Wageningen

In Wageningen is dit jaar helaas geen traditionele intocht van Sinterklaas. Maar er wordt wel van alles georganiseerd! Dit zal deels in de binnenstad zijn maar er worden ook leuke online activiteiten georganiseerd. En je kan een echte sinterklaasvlag bestellen! Ook kan je naar de Piet Academy bij de dansschool en is er een leuk lespakket voor op school. Alle informatie over de activiteiten vind je op deze website

Ede

In Ede is vanaf maandag 16 november het lokale Sinterklaasjournaal te zien. Ook dit jaar is de burgemeester weer één van de schrijvers van het scenario en wordt het journaal gepresenteerd door juffrouw Sara. Vanaf 16 november is het te zien via XON (voormalig omroep Ede) en de kanalen van Ede. 

Veenendaal

In Veenendaal is het mogelijk om een Sinterklaas speurtocht te doen. Een leuk en coronaproof uitje voor het hele gezin! 

Andere steden

Het lijkt er op dat er niet heel veel andere activiteiten worden georganiseerd of dat het zeer lokaal is. In de agenda hebben wij nog wel wat leuke Sinterklaas tips staan zoals de gluurpietjes en ook in deze blog staan leuke ideeën voor een fijne Sinterklaas thuis. 

Ben je nog op zoek naar cadeautips? Kijk dan eens hier voor leuke ideeën. En ben je op zoek naar cadeaus voor meisjes? Dan vind je hier misschien wel iets heel leuks!