Sinterklaas in coronatijd

Dit jaar is het hele sinterklaasfeest anders dan anders. Er zijn geen grote intochten, de kans dat je met de hele familie bij elkaar kan komen is ook niet heel groot en Sinterklaas bezoekt de meeste scholen ook niet. Grote kans dat we het vooral thuis met het gezin vieren. Wij hebben een paar tips hoe je dat heel gezellig en leuk kan maken! 

Versier je huis

Er is heel veel sinterklaasversiering te krijgen. Voor een klein prijsje kan je slagen bij bijvoorbeeld de Action maar ook bij Bol.com is van alles te krijgen. De schoorsteen is altijd leuk om te hebben voor het zetten van de schoen. Ook zijn er heel veel leuke raamstickers te koop. Het is natuurlijk ook leuk om verkleedkleren te kopen zodat de kinderen zelf Sinterklaas en Piet kunnen spelen. 

Knutselen

Je kan het huis nog verder versieren met leuke knutselwerkjes van de kinderen. Voor de jongste kinderen zijn er in sinterklaastijd veel leuke sinterklaasknutsel- en kleurboeken te koop. Wat oudere kinderen kunnen het wat groter aanpakken. Zo zijn er op Pinterest heel veel tips te vinden voor het knutselen van je eigen sinterklaasstokpaard. Het is ook leuk om een mooie slinger te maken. Er is in ieder geval genoeg inspiratie te vinden op internet! 

Bak kruidnoten en speculaas

Wat is er nou heerlijker dan de geur van net gebakken speculaas en pepernoten. Ga dus gezellig met de kinderen de keuken in! Hier vind je een recept voor kruidnoten en op deze website vind je nog veel meer lekkere sinterklaasrecepten. Lekker met een kop warme chocolademelk met slagroom! 

Kijk het Sinterklaasjournaal en leuke sinterklaasfilms

Half november begint het Sinterklaasjournaal weer. Wat zou er dit jaar voor spannends gebeuren? Ook zijn er de laatste jaren veel leuke sinterklaasfilms uitgekomen. Sommige zijn vast te vinden via de bekende streamingsdiensten maar ook in de winkel zijn nog veel sinterklaasfilms te koop. Nog een handige tip, in de lokale kringloopwinkel koop je vaak voor 1 euro al een DVD. Regelmatig staan daar heel wat sinterklaasfilms tussen! 

Pakjesavond 

Met de huidige regels is het nog toegestaan om opa en oma te ontvangen op sinterklaasavond maar een huis vol familie zit er helaas niet in dit jaar. Wat wel kan is de cadeautjes van te voren opsturen of brengen en deze dan samen online uitpakken. Het is natuurlijk niet zo gezellig als bij elkaar zitten maar kinderen vinden het vast erg leuk om al hun cadeaus toch 'samen' uit te pakken. 

Heb je wat oudere kinderen? Dan is het ook leuk om samen een cadeauspel te doen. Plezier gegarandeerd! 

Ben je trouwens nog op zoek naar inspiratie voor cadeaus? Hier vind je heel veel leuke cadeautips! En ben je op zoek naar cadeaus voor meisjes? Dan vind je in deze blog nog veel meer tips! 

Aftelkalender en schoenzetkalender

Kan je kind niet wachten tot Sinterklaas weer in het land is? En als het eenmaal zover is, wordt er dan elke dag gevraagd of de schoen gezet kan worden? Wij hebben een handige aftelkalender zodat je kind precies weet hoe lang het nog duurt voordat Sinterklaas aankomt. Ook de schoenzetkalender is erg handig! Hier kan je kind de dagen kleuren waarop hij/zij de schoen mag zetten. 

Die kalenders wil ik wel hebben!

Andere leuke activiteiten

De intochten gaan dan wel niet door maar veel sinterklaascomités organiseren toch leuke activiteiten. Soms zijn deze in de stad/het dorp zelf maar er wordt ook veel online georganiseerd. Op verschillende pagina's kan je zien wat er bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Deze pagina's worden telkens geupdate. Hier vind je de activiteiten die worden georganiseerd in de Gelderse Vallei (Wageningen, Ede, Veenendaal),  in en rondom Arnhem en in de Betuwe

Huursintenpiet.nl

Wil je op een helemaal coronaproof manier Sinterklaas en zijn pieten ontmoeten dan kan dat via www.huursintenpiet.nl! Zo is het mogelijk om een raambezoek te boeken en je kan videobellen met de Sint! Met de code 'sintenpiet2020' krijg je 10% korting!