Kerst vieren met kinderen in coronatijd

Net als de andere vakanties in deze coronaperiode zal ook de kerstvakantie er dit jaar anders uitzien. Grote kans dat je de kerstdagen en oud en nieuw dit jaar anders viert en door de lockdown is iedereen waarschijnlijk vooral thuis. Maar gelukkig is er genoeg te doen om er toch een te gekke vakantie van te maken samen met de kinderen! Wij hebben een paar tips.

Film kijken

Als het buiten koud is, is het natuurlijk heerlijk om het binnen lekker gezellig te maken. En wat er is dan leuker om van je huiskamer een bioscoop te maken. In de vakantie zijn er altijd genoeg leuke films op tv te zien en ook via Netflix, Pathé Thuis en Disney+ zijn heel veel leuke kerstfilms te zien. Met de gordijnen dicht, lekker onder een dekentje en met een bak popcorn in handbereik kan je er een heel gezellige filmdag/avond van maken.

Eten bestellen

De kerstvakantie is natuurlijk ook wel de vakantie van lekker eten. Nu de horeca dicht is zal dat helaas niet buiten te deur kunnen maar je kan natuurlijk wel wat lekkers bestellen. Bij heel veel restaurants kan je heerlijk eten laten bezorgen en/of afhalen. Je kan de tafel mooi dekken, gezellig de kaarsjes aan en het is net of je uit eten bent! Ook leuk is het om een lekkere high tea te bestellen. Kinderen vinden als dat zoets natuurlijk heerlijk! Ook pannenkoeken gaan er altijd in. Bij de Pannekoekenbakker in Buren kan je bijvoorbeeld heerlijke pannenkoeken bestellen! 

Koken voor Kerst met kinderen

Je kan natuurlijk ook zelf gaan koken. Daar heb je in de vakantie alle tijd voor. Samen met de kinderen kan je een heerlijk kerstdiner maken. Op de website van de Albert Heijn vind je heel veel leuke kerstrecepten voor kinderen. Ook bij de Kinderkookshop en bij Ouders van nu vind je veel leuke en lekkere recepten! Op Pinterest vind je natuurlijk ook heel veel inspiratie!

Wat trouwens een heel leuk kookboek is om iets uit te maken is het kookboek Zoet van Lekker en Simpel! Wij zijn fan van dit kookboek en de andere kookboeken van hen. Bijna alle recepten zijn heel makkelijk te maken en veel recepten vallen in de smaak bij de kinderen. 

Wandelen met kinderen

Wandelen kan altijd! Vooral in deze regio is altijd wel een leuk bos te vinden waar je heerlijk kan wandelen met de kinderen. Op de website staan heel veel leuke natuuruitjes en ook in deze blog staan leuke tips! Check wel altijd van tevoren even de website van de bestemming want door de coronamaatregelen kan het zijn dat niet alles open is. 

Wil je het wandelen met de kinderen wat avontuurlijker maken? Ga dan Geocoachen. Met de app kan je overal in Nederland op zoek naar schatten! 

Knutselen

Knutselen vinden veel kinderen erg leuk. En voor Kerst kan natuurlijk van alles worden gemaakt. Zo is het erg leuk om samen kerstkaarten te maken en die op te sturen naar familie en vrienden. Ook kan je leuke kerstversiering maken voor in de kerstboom. Op de website van Crea met Kids vind je nog veel meer leuke knutseltips! 

Spelletjes doen en puzzels maken

Spelletjes doen vinden kinderen vaak erg leuk. En er zijn zoveel spellen te krijgen dat het eigenlijk nooit kan vervelen. Zo zijn er eindeloos veel kaartspellen voor kinderen zoals Uno, Skipbo, Ligretto en Lama. Maar ook memory en bordspellen als Mens Erger Je Niet zijn doen het altijd goed.

Het is ook leuk om samen te gaan puzzelen. Puzzels met veel stukjes zijn voor een jong kind alleen nog wat moeilijk maar als papa en mama helpen dan is het natuurlijk heel leuk. En als de kinderen in bed liggen kan je zelf verder gaan met de puzzel ;-). Een heerlijke activiteit voor de kerstvakantie! 

Ben je nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje? In deze blog vind je leuke tips! En ben je op zoek naar cadeaus voor een meisje? Dan vind je hier nog veel meer tips! 

Maak je eigen vogelvoer

In de winter kunnen vogels wel wat extra voer gebruiken. En wat is er dan leuker om het zelf te maken. Natuurmonumenten heeft leuke tips voor het maken van vetbollen. Ook op deze website staan leuke tips.