Erop uit tijdens de onderwijsstaking op 30 en 31 januari

Op 30 en/of 31 januari zijn veel kinderen vrij in verband met de onderwijsstaking. Mocht je zelf ook vrij zijn op deze dagen en wil je wat leuks gaan doen met de kinderen dan hebben we een paar leuke tips!

Bezoek een museum

Tijdens de staking is GeoFort extra geopend op vrijdag 31 december. Bij GeoFort kan je een leuke en leerzame dag beleven. Wist je bijvoorbeeld dat zalmen hun weg vinden met behulp van geur? Of dat je simpel zelf een kompas kunt maken (die ook echt werkt!). Bij GeoFort ontdek je spelenderwijs de wereld van geografie. Ga op expeditie met Expedition Earth en bekijk alle aardlagen van dichtbij. Laat je eigen vulkaan uitbarsten in de interactieve zandbak en ontdek hoe de wereld er over duizenden jaren uitziet met de 4D globe.

Ook het Marechausseemuseum in Buren is open. Op vrijdag mag je alle activiteiten in het museum gratis uitproberen - kom sporen tellen, verkleed je als marechaussee, maak een eigen (vals) paspoort en stap op de motor. Liever toch naar buiten? We hebben een hele rij voertuigen waar je in mag - probeer de sirene maar eens uit en waan je een echte marechaussee.

Er zijn meer musea open tijdens de onderwijsstaking. In deze blog vind je de leukste kindvriendelijke musea in de regio.

Ga naar de film

Bij Focus Filmtheater in Arnhem zijn op donderdag en vrijdag twee films te zien. Je kan naar Buurman & Buurman en naar Aïlo, het dappere rendier. En wist je dat je bij Focus l Eten en Drinken heel lekker kan lunchen? 

Lekker zwemmen

Op vrijdag kan je zwemmen bij Zwembad Doelum. Er ligt van alles in het water om mee te spelen. Op de website staan nog meer zwembaden. Check wel van te voren even de openingstijden want niet alle zwembaden zijn open. 

Op vrijdagavond kan je helemaal losgaan op de laatste hits tijdens het Discozwemmen bij Zwembad De Waterlinie in Culemborg. 

Bowlen

Bij Sport en Recreatiecentrum 't Gastland in Rhenen kan je op donderdag en vrijdag bowlen. Op vrijdagavond kan je hier zelfs komen disco bowlen! 

Naar buiten

Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kan je lekker naar buiten. In onze wandelblog hebben we heel veel leuke wandeltips verzameld. Op de website staan ook veel leuke tips voor uitjes in de natuur

Lunchen

Er zijn verschillende restaurants in de regio waar je heerlijk kan lunchen en waar de kinderen zich ook prima vermaken. Restaurant De Houtzagerij is een echte aanrader en ook bij de Pannenkoekenbakker in Buren is van alles te doen voor kinderen. En wist je dat Fruitpark Ochten gratis toegankelijk is in de winter? Ook hier kan je heerlijk lunchen! Familierestaurant Bij Ons is helaas gesloten in verband met vakantie.