Erop uit in de zomervakantie


Het is zomervakantie! Even geen school, clubjes en andere verplichtingen maar heel veel tijd voor elkaar. Het wordt hopelijk een mooie zomer met veel leuke uitstapjes, mooi weer en weinig beperkingen. In deze nieuwsbrief staan veel leuke tips om er lekker als gezin op uit te gaan. 

Fijne vakantie!
 

Kersen plukken

Bij Streeckerij De Betuwe kan je zelf kersen plukken! Maar er is hier nog veel meer te doen. Er is een springkussen, een kinderboerderij en natuurlijk is er heel veel lekkers te krijgen op het terras en in de winkel.
Kom snel langs!
 

Bij Focus Filmtheater in Arnhem zijn in de vakantie heel veel leuke kinderfilms te zien. Focus heeft ook een heerlijk terras met veel lekkers op de kaart dus maak er een gezellige middag van! 

Kom deze vakantie naar de Voetbaldagen in Arnhem! Er is een programma opgezet boordevol voetbal en spelactiviteiten. Alles is heel laagdrempelig en voor elk spelniveau.

 

Gratis Pretparkspecial

Deze exclusieve Go-Kids special staat vol met leuke pretpark tips in Nederland, België en Duitsland. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij Avonturenpark Hellendoorn, we hebben een leuk artikel met bespaartips, beat the crowd tips en mis vooral de leuke winacties niet. Download deze special gratis met de kortingscode GoKidsPret.
Die wil ik hebben!
 
 

Kasteel en park Rosendael

Kasteel en park Rosendael is een heerlijke plek om met kinderen heen te gaan. En de agenda staat bomvol deze zomer. Kom speuren en spelen, bezoek een parkvoorstelling of ontmoet de kasteelbewoners! Het kan allemaal deze vakantie!
Daar wil ik heen!
 
De Pannekoekenbakker in Buren is een leuk restaurant met een binnenspeeltuin. In juli kan je in het mooie Buren op pad met een schatkaart. Dit spannende avontuur kan je afsluiten met wat lekkers bij de Pannekoekenbakker!
Begin de vakantie goed met een gaaf voetbalkamp in Arnhem. Tijdens het voetbalkamp gaan de kids aan de slag met toptrainers. Niet alleen met voetbal, ook maken ze kennis met andere sporten die goed zijn voor hun voetbalskills. 
 
GeoFort is een heel leuk interactief museum waar alles om de aarde draait. Deze vakantie zijn er leuke minecraft-workshops. En als afsluiting van een dagje GeoFort kan je heerlijk spelen in de speurtuin en lekkere pannenkoeken eten! 
In het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg kunnen kinderen van alles komen proeven tijdens Kids proef! Samen ontdek je de groenten van het seizoen, proef je de verschillen tussen toen en nu en maak je smaakvolle kunst!
 

Zomer bij Cultura

Ook deze vakantie is er bij Cultura in Ede weer van alles te doen. Zo kunnen kinderen gaan goochelen, een muzikale reis maken of leren acteren. Ook is er een leuke film te zien en kan je een unieke familievoorstelling bezoeken. 
Daar wil ik meer over weten!
 
Buiten zwemmen is heerlijk met mooi weer. In de regio zijn heel veel mooie recreatieplassen en buitenzwembaden te vinden. Wij hebben de leukste plekken voor je verzameld in deze blog
Bij de zwembaden van Optisport kan je deze zomer heerlijk komen zwemmen. Er ligt tijdens het vrijzwemmen altijd veel speelmateriaal in het water dus kinderen kunnen hier lekker spelen. 
 

Lekker eten

Een terrasje hoort er toch wel een beetje bij in de vakantie. Bij De Houtzagerij in Otterlo kan je lekker eten en spelen! Fruitpark Ochten is een prachtige plek in de Betuwe voor een dagje uit mèt een heerlijk terras! En we hebben meer leuke tips!
Terrassen met speeltuin
 
Is jouw kleuter of peuter gek op voetballen? En vind je het leuk om samen met je kind lekker te sporten, spelen en plezier te maken? Vanaf september start Voetjebal Arnhem-Nijmegen en je kan je nu al aanmelden voor de lessen!
Houdt je kind van zingen, dansen en acteren? Dan is de Telekids Musicalschool echt iets voor hem of haar! Dus op zoek naar een nieuwe activiteit voor het komende jaar? Geef je kind dan nu vast op voor de proeflessen!
 
Bij Zwembad Doelum in Renkum kunnen kinderen zeemeerminzwemlessen volgen. Onder begeleiding leren kinderen alle technieken te beheersen die je nodig hebt om te kunnen zwemmen als een echte zeemeermin.
Op zoek naar een leuke plek voor muziekles? Of wil je kind lekker dansen of zingen in een kinderkoor? Ritmiek Dans en Muziek heeft meerdere vestigingen in de regio en heeft een groot aanbod aan dans- en muzieklessen. Ook in de zomer zijn er leuke activiteiten!
 

De natuur in

Naar buiten met de kinderen is altijd fijn. En buiten is natuurlijk van alles te doen! Je kunt lekker wandelen, spelen, gaan fietsen of lekker picknicken. Wij hebben een blog geschreven met heel veel leuke buitentips!

Lekker naar buiten!
 
In het Kijk- en Luistermuseum draait het om muziek. Je kunt er zien en horen hoe mensen vroeger, toen er nog geen radio of grammofoon was, muziek konden laten spelen. Op dit moment is er ook een leuke tentoonstelling over poppenhuizen.
Kun jij een echt paspooort onderscheiden van een vals paspoort? Of durf jij de sirene van een auto aan te zetten? Weet jij wat je de grens mee over mag nemen? Je ontdekt het allemaal in het Marechausseemuseum in Buren!  
 

In de zomervakantie is er bij Berbar in Bennekom elke woensdag een leuke activiteit. Kinderen kunnen bij Berbar komen luisteren naar een mooi verhaal en daarna wordt er geschilderd! 

Bij Studio Lietje in Velp kunnen kinderen in de vakantie leuke creatieve workshops volgen. Ook zijn er ouder kind workshops en kan je met je kleuter of peuter creatief aan de slag.

 

Nog meer leuke tips!

* Leestips van Kidsweek 
* Bezoek Kasteel Doorwerth 
* Speurtocht met Koos de Koala
* Zon, Zee en... Zamba
* Leuke kastelen in Nederland
* Speel een potje voetgolf
* Bezoek een boerderij