Het wordt voorjaar!

Tips voor leuke uitjes in de regio 

De vogels beginnen weer te fluiten, het wordt warmer buiten en de eerste bollen beginnen te bloeien. Het voorjaar komt er aan! Een heerlijke tijd om lekker naar buiten te gaan. Deze nieuwsbrief is weer goed gevuld met leuke uitjes en activiteiten. En als het weer even wat minder is, ook binnen is er van alles te doen!

Veel leesplezier en een fijne vakantie!

ps. Niet iedereen in de regio heeft tegelijk vakantie dus let goed op de data van de activiteiten! 


Naar buiten met Staatsbosbeheer

Heerlijk de natuur in met de kinderen. In de regio is genoeg moois te vinden en er is van alles te doen voor de kinderen. Zo kan je in de Betuwe naar Speelbos De Kleine Waterlinie. Of ga op zoek naar kabouters bij Informatiecentrum Het Renkums Beekdal
Ontdek de mooie natuur

Frozen Sing-A-Long bij Cultura

Disney’s Frozen is op 26 februari terug in de theaterzaal in een speciale Sing-A-Long versie. De liedjes zijn voorzien van ondertitels en op de maat van een magische sneeuwvlok zingt het publiek mee in koor en zorgt voor een geheel nieuwe beleving. Kom lekker verkleed als je grote Frozenheld! 
Koop kaarten

Playmobil Family Event

Slechts 9 dagen en uniek in Nederland! In de Reehorst in Ede vind je een wereld van maar liefst 1200 m2 om volop te spelen, te genieten van prachtige XXL diorama’s, een leuke shop en een foodcourt. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is vrolijk entertainment. Superleuk voor de hele familie! 
Kom spelen!

De Houtzagerij

Op zoek naar een plek waar je lekker kan eten en waar de kinderen heerlijk kunnen spelen? Neem eens een kijkje bij de Houtzagerij in Otterlo. Dit restaurant ligt op Europarcs Resort De Wije Werelt en heeft een prachtige speeltuin binnen en buiten! 
Meer weten?

Voorjaar bij GeoFort

Tijdens de vakantie is er van alles te doen bij GeoFort en zijn ze elke dag open. Doe mee aan een workshop 3D printen, een minecraft speurtocht of doe proefjes in het GeoLab. Tijdens de lerarenstaking op 15 maart heeft GeoFort ook een heel gaaf programma
Doe mee!

Gratis pannenkoeken!

Op 3 maart staat de Nutella Pannenkoeken-truck in Arnhem. Er worden dan gratis pannenkoeken met Nutella uitgedeeld. Je kan de truck vanaf 12 uur vinden op het Willemsplein. Eet smakelijk! 
Lekker!

Jonger Oranje Talentendag

28 februari is er een Jonger Oranje Talentendag met scouts van Vitesse bij Fortissimo in Ede. Je beleeft een fantastische voetbaldag waarbij je wedstrijdjes speelt en ook nog eens kans maakt om gescout te worden door Vitesse.
Meld je snel aan

Spelen bij Ballorig in Arnhem

Bij de indoorspeeltuin Ballorig in Arnhem is het altijd leuk! Je kan er klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer... Een leuk uitje dus voor de vakantie, weer of geen weer. Dat maakt hier helemaal niks uit! 
Kom spelen!

Springkussenfestijn

Op 28 februari en 1 maart 2019 worden de zalen van de Veluwehal in Barneveld ongetoverd in een waar springspektakel. Er is een zaal exclusief voor de kleinsten tot en met 4 jaar. De grote zaal is voor alle kinderen toegankelijk en staat weer helemaal vol!
Kom ook springen

Naar de film bij Focus in Arnhem

In de vakantie kunnen kinderen hun hart ophalen bij Focus Filmtheater in Arnhem. Elke dag draaien er verschillende leuke kinderfilms. En je kan het mooi combineren met een heerlijke pannenkoeken- lunch bij Focus I Eten + Drinken.
Ontdek de films

Workshops bij Cultura

Kinderen van alle leeftijden kunnen in de vakantie meedoen met leuke workshops. Peuters en kleuters kunnen komen dansen en muziek maken. Er is een Lego bouwmiddag, leer vliegen of doe mee aan het moordspel.
 
Kom je ook?

Stayokay

Wil je één of meerdere nachtjes weg met het gezin dan is Stayokay in Arnhem een aanrader. Gezellig samen op de familiekamer in het stapelbed en in de omgeving is genoeg te doen! Ook bij Stayokay zijn vaak leuke activiteiten voor kinderen.
Kom slapen!

Kijk- en Luistermuseum

Muziek, dáár draait het in de eerste plaats om in dit museum. Je kunt er zien en horen hoe mensen vroeger muziek konden laten spelen. Verder is er veel te zien over de streekhistorie van de Gelderse Vallei, een boerendeel, een schoolklasje en een kruidenierswinkeltje.
Ontdek dit museum


Maak je eigen tandpasta

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen in het Watermuseum hun eigen tandpasta maken in het Waterlab. Water is nodig voor het maken van een heleboel dingen. Ook in tandpasta zit veel water en bij het tandenpoetsen moet je de kraan niet laten lopen. Wees zuinig met water!

Bezoek dit leuke museum

Er is nog veel meer te doen! Check de agenda voor meer leuke activiteiten!