Pasen en meivakantie!

Tips voor leuke uitjes in de regio 

De meeste kinderen hebben vanaf Pasen twee weken vrij en het belooft prachtig weer te worden. Dan kan je veel leuke dingen doen! Deze nieuwsbrief is weer heel goed gevuld met leuke activiteiten. Of je nu lekker de natuur in gaat, een museum wil bezoeken, naar de film wil gaan of wat anders leuks gaat doen, voor iedereen is er genoeg keus! 

Veel leesplezier en een fijne vakantie! 

 

 

Kasteel Doorwerth

Kinderen vinden dit een prachtig kasteel! Aan de hand van een speurtocht kunnen ze het kasteel ontdekken. In de vakantie zijn er leuke spannende activiteiten zoals ontmoetingen met vroegere bewoners en een rondleiding door één van de eerste bewoners. Ook kunnen kinderen helpen met 'kasteelse klusjes'. 
 
Ontdek dit mooie kasteel
 

Fruitpark Ochten

Hier is alles te vinden voor een heerlijk dagje uit. Je kan wandelen door het park met de vele fruitbomen. Als het fruit rijp is mag je wat plukken om lekker op te eten. Maar je kan hier ook heerlijk spelen in de speeltuin, beleef het blotevoetenpad of speel midgetgolf. 

Beleef een heerlijk dagje weg!
 

Theatervoorstelling: Oude mensen begrijpen niks van oorlog (9+)

Dit is een voorstelling voor iedereen die wil weten hoe het komt dat de oorlog in de wereld is gekomen. En erger, nog steeds is. En nog erger, altijd zal komen. Of niet? Is het mogelijk het noodlot dat oorlog heet in eigen hand te nemen? Er een einde aan te maken? 
Koop kaarten voor deze voorstelling
 

Watermonsters gezocht!

Bij het Watermuseum gaan kinderen gewapend met schepnet en emmer watermonsters vangen in de Jansbeek achter het museum. Met een loep of microscoop ontdekken ze in het Waterlab welk watermonster ze hebben gevangen. 
Meer weten?
 

Leuke dingen doen bij Cultura

Bij Cultura in Ede hebben ze weer een leuk programma in de vakantie. Word een echte circusartiest, ga 3D printen, doe mee met een leuke speurtocht of ga naar de film Meester Kikker. Bekijk snel het hele programma want de keuze is groot! 
Agenda Cultura
 

World of Dino's

Bij dit evenement in de Jaarbeurs bewonder je ruim 75 levensechte, bewegende dino's op ware grote. Je leert de meest unieke soorten kennen en aan het einde van de dag ben je een heuse specialist! Via Go-Kids kan je nu kaarten kopen met korting!
Ja ik kom!
 

Marechaussee-museum

In dit museum kan je in de vakantie zelf op onder-zoek uit. Verkleed je als marechaussee, maak een selfie in het wachthuisje en maak je eigen (valse) paspoort, leer meer over identiteit, maak vinger-afdrukken of bouw een marechausseevoertuig.
Dat is interessant!

Zwem4daagse

Bij Sport en Recreatiecentrum 't Gastland in Rhenen kan je deze vakantie meedoen met de zwem4daagse! Je kan in de ochtend of in de avond zwemmen. Iedere avond is er een leuke activiteit bij. Ook komt Zed twee keer langs en zijn er leuke horeca deals.
Meld je snel aan
 

Fruitpark Hotel

De Betuwe heeft er een prachtig nieuw hotel bij: Het Fruitpark Hotel & Spa. Dit luxe hotel heeft ook heel mooie familiekamers. Kinderen kunnen hier slapen in een echte bedstee en als gezin kan je genieten van het mooie park, het lekkere eten en de welness. Dat is nog eens een leuk uitje!
Neem een kijkje!
 

Kijk- en Luistermuseum

Dit museum is echt leuk voor kinderen, zeker samen met opa en oma. De schoolklas uit 1920 toont  hoe men toen naar school ging. En in het kruideniers-winkeltje met ‘ouderwets snoep’ zien ze wat opa vroeger voor een cent ging kopen.
Meer weten?
 

BlitzzKids bij Zwembad Doelum 

19 April organiseert zwembad Doelum een Oranjefeest! Alle kinderen zijn welkom (zonder diploma onder begelei-ding) om lekker te komen zwemmen, spelen en te swingen op Nederlands-talige hits die helemaal aansluiten op het thema.
Ja ik kom!

GeoFort

Kom je proefjes doen in het Geolab? Of je eigen Minecraft poppetjes printen met de 3D printer? Het kan bij GeoFort. Je kan ook door het Minecraft doolhof speuren, digitale eieren zoeken met de Paasspeurtocht en spelen in de vleermuisspeeltuin. 
Ontdek GeoFort
 

Naar buiten met Staatsbosbeheer

Heerlijk de natuur in met de kinderen. In de regio is genoeg moois te vinden en er is van alles te doen voor de kinderen. Zo kan je in de Betuwe naar Speelbos De Kleine Waterlinie. Of ga op zoek naar kabouters bij Informatiecentrum Het Renkums Beekdal
Ga je mee?
 

Koningsdag

Tijdens Koningsdag wordt er in de regio natuurlijk weer van alles georganiseerd. Wil je weten waar je moet zijn voor de leukste vrijmarkt of kinderactiviteiten. Wij hebben heel veel leuke evenementen in Arnhem, de Gelderse Vallei en de Betuwe op een rij gezet. 
Vier Koningsdag!
 

Micky Blue

Micky Blue is een Conceptstore for Kids in Oosterbeek en webshop met een uitgebreid assortiment! Een toffe plek voor ouders en kids van 0-12. Kom vooral even binnen wippen voor koffie, je favoriete kledingmerk, cadeaus en accessoires. 
Dat is leuk!
 

Naar de film bij Focus Filmtheater in Arnhem

In de vakantie draaien er elke dag veel leuke kinderfilms bij Focus. Regelmatig worden er ook extra pauze activiteiten georganiseerd. En je kan het mooi combineren met een heerlijke pannenkoeken- lunch bij Focus I Eten + Drinken.
Gezellig samen naar de film!
 
 

Vakantie in eigen land

Stayokay in Arnhem is een leuke locatie om als gezin te overnachten. Er zijn familiekamers en veel leuke attracties zijn dichtbij. We hebben nu een leuke deal. Bij het boeken van een kamer krijgen de kinderen een gratis ijsje en ouders wat te drinken. Wel even de deal uitprinten! Er zijn nog kamers beschikbaar in de vakantie!
Hier wil ik wel slapen!
 

Eten en spelen

Met mooi weer is het heerlijk om lekker op het terras te zitten terwijl de kinderen zich goed vermaken in de speeltuin. In de regio zitten heel veel van deze leuke terrassen met speeltuin. Zo zijn bijvoorbeeld De Houtzagerij en het 3D café bij GeoFort echte aanraders!
Terrassen met speeltuin
 

Europarcs Resort De Wije Werelt

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Bij De Wije Werelt kan je unieke accomodaties huren en kinderen zullen zich hier heerlijk vermaken in de speeltuin, het nabijgelegen speelbos, de zandverstuiving en het zwembad. 
 
Ontdek dit prachtige vakantiepark!
 
Er is nog veel meer te doen! Check de agenda voor meer leuke activiteiten!