Kerstvakantie!


Het is kerstvakantie! De tijd van gezellige dagen, lekker eten en leuke uitstapjes maken. Er is de komende twee weken weer van alles te doen. Je kan er dus lekker op uit met het hele gezin! We hebben weer heel veel leuke tips voor je verzameld. Veel leesplezier en een fijne vakantie!
 
Bij Stadstheater Arnhem zijn deze vakantie heel veel leuke familievoorstellingen te zien. De jongste kinderen kunnen genieten van Kikker is verliefd, een echte familiemusical! As you like it is een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn. Maar er is nog veel meer te zien dus bekijk het hele aanbod en reserveer je kaarten!
Gezellig uit eten met de kinderen is altijd leuk! Hier vind je de leukste kindvriendelijke restaurants. Vaak kunnen kinderen er ook lekker spelen in de speeltuin of de speelhoek. Bij De Houtzagerij in Otterlo en De Pannekoekenbakker in Buren kunnen kinderen heerlijk binnen spelen in de speeltuin. De WereldPan heeft een geweldige buitenspeeltuin! 
 

Kasteel Doorwerth

In het kasteel zijn deze vakantie schaapjes verstopt. Kan jij ze vinden? Verder komt onder andere Professor Bombasticus op bezoek, kunnen kinderen de ridderproef doen en kan je een gave escape route spelen. Bekijk snel de hele agenda!
Dat is gaaf!
 
 
In de kerstvakantie zijn bij Focus in Arnhem heel veel kinderfilms te zien! Bij een aantal voorstellingen is na de film een gratis activiteit. Heb je Knor al gezien? Of wil je genieten van Home Alone op Eerste Kerstdag? Of lachen om de streken van Buurman & Buurman? Kom dan naar Focus deze vakantie!
Dat is leuk!
 
Bij Monkey Town in Leerdam kan je natuurlijk lekker spelen in de indoorspeeltuin. Maar je kan hier ook bowlen en het is zelfs mogelijk om een potje lasergame te spelen! Kortom een heerlijke plek voor een dagje plezier!
Bij Zwembad Doelum kan je deze vakantie ook genieten van de BlitzKids avonden. Tijdens BlitzKids worden de tofste activiteiten georganiseerd. In de tweede week van de vakantie zijn er ook uren dat je kan komen vrij zwemmen. 
 

Marechausseemuseum 

Bij het Marechausseemuseum kunnen kinderen aan de slag in het M-lab. Kun jij een vals paspoort van een echte onderscheiden? Wist je dat iedere vingerafdruk uniek is? Kom het zelf ontdekken! Ook interessant is de nieuwe tentoonstelling!
Daar wil ik heen!
 
Spelen in de natuur, het kan op steeds meer plaatsen en kinderen vinden het altijd leuk! In deze blog vind je de leukste speelbossen en natuurspeeltuinen in het zuiden van Gelderland. 
Bij het Kijk- en Luistermuseum is de tentoonstelling 'Een blijde gebeurtenis' te bezoeken. Maar ook de rest van het museum is zeker een bezoekje waard. Voor kinderen is hier van alles te doen!
 

Vakantie in Nederland

In Nederland zijn heel veel leuke vakantieparken en hotels te vinden die erg gezinsvriendelijk zijn. En dan hoef je helemaal niet ver te reizen om toch even helemaal weg te zijn. Wij hebben leuke overnachtingstips voor je. Misschien hebben ze nog wel een plekje! 
Meer weten?
 
Hebben de kinderen energie teveel? Neem ze dan mee naar Jumpsquare in Arnhem! Hier kunnen kinderen (en hun ouders) zich helemaal uitleven. En wist je dat er speciale uurtjes zijn voor de allerkleinsten?
Bij Kasteel Rosendael kunnen kinderen deze vakantie een echte prins of prinses worden! Ook het park is zeker een aanrader! Kinderen kunnen al speurend het park ontdekken!
 

GeoFort

Voor Minecraftfans is er van alles te beleven deze vakantie bij GeoFort! Er zijn leuke workshops en een echte VR-experience! Ook in het museum is van alles te doen. Ga aan de slag in het GeoLab en beleef de GeoExperience!
Dat lijkt me leuk!
 

Een dagje Fruitpark in Ochten is genieten voor iedereen. Dieren aaien, lopen op het blotevoetenpad, midgetgolfen, spelen in de speeltuin of lekker eten in de horeca. Het kan er allemaal!

Bij Instagames in Ede kan je een heerlijk dagje uit hebben! Je kan hier lasergamen, er zijn escape rooms en in de GameZone zijn onder andere airhockey en game stations te vinden! 

 

Hoge Veluwe

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen op nationaal Park de Hoge Veluwe een spannende uilen-speurtocht doen en daarna uilenballen pluizen. Ontdek wat de uilen allemaal gegeten hebben door zelf een uilenbal uit te pluizen!
Dat is gaaf!
 

Er is meer!

Er is natuurlijk nog meer te doen deze vakantie. Zo kan je genieten van Light Nights bij Ouwehands Dierenpark of ga schaatsen in Ede. Wist je dat je goedkoop met de bus en trein kan reizen deze vakantie? Houd de agenda in de gaten want er komen steeds meer leuke uitjes bij! 
 

Nog meer leuke tips!