Erop uit in de kerstvakantie


De tijd van warme chocolademelk, kerstbomen en winters weer is aangebroken! Een gezellige tijd waarin veel activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Lekker op pad dus! We hebben weer heel wat leuke tips verzameld dus de nieuwsbrief is lekker goed gevuld.

Veel leesplezier, fijne feestdagen en een gelukkig 2019!


Naar de film bij Focus Filmtheater

Tijdens de kerstvakantie kan je bijna elke dag genieten van de leukste kinderfilms bij Focus Filmtheater in Arnhem. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd in de pauze en tijdens lunchtijd kunnen kinderen hun eigen pannenkoek versieren.  
Bekijk het programma

Kerst bij GeoFort

Tijdens de kerstvakantie worden er leuke activiteiten georganiseerd bij GeoFort, het museum waar alles om de aarde draait. Duik in de wereld van Minecraft, maak een virtuele wereldreis, kom proefjes doen in het lab of maak een vulkaan met de 3D printer. Het kan allemaal! 
Bekijk alle activiteiten

Stayokay

Bij Stayokay in Arnhem hebben ze flink verbouwd. Het is prachtig geworden! Wil je een nachtje weg met het hele gezin dan is dit echt een aanrader. Dichtbij leuke attracties en de binnenstad van Arnhem en gezellig samen op een kamer in het stapelbed! 
 
Meer weten?

Theater bij Cultura

Op 28 december is er een leuke familievoorstelling te zien bij Cultura in Ede: Het bos draaft door van Theater Gnaffel. Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan, de presentator en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. 
Meer weten?

kerstmarkt in Ede

Het hele Maandereind wordt op 22 december van 12 tot 16 uur omgetoverd in een glitterend landschap. In houten markthuisjes bieden verschillende winkels koopjes aan. Cultura biedt workshops aanbieden voor jong en oud. 
Meer informatie

IJskoude proefjes

Het Waterlab van het Nederlands Watermuseum staat in het teken van IJskoude proefjes! Hier kun je ontdekken hoe je de kleur van water kunt veranderen met speciale ijsblokjes. In de kerstvakantie kun je van 11.15 uur tot 16.00 terecht in het Waterlab.
Proefjes doen!

Vakantiebeurs 2019

Van 10 t/m 13 januari vindt de Vakantiebeurs weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier kan je op zoek naar een leuke, avontuurlijke of sportieve vakantie. Op deze beurs is voor kinderen ook van alles te beleven. Leuk uitje voor het hele gezin dus! 
Kom je ook?

Spelen bij Ballorig in Arnhem

Bij de indoorspeeltuin Ballorig in Arnhem is het altijd leuk! Je kan er klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer... Een leuk uitje dus voor de kerstvakantie, weer of geen weer. Dat maakt hier helemaal niks uit!
 
Kom spelen!

Springen bij Bounz

Bounz® maakt van trampoline springen een leuke groepssport. In Arnhem zit deze Bounz® Arena waar kinderen en volwassenen zich heerlijk kunnen uitleven op de trampolines. De Bounz® Arena bestaat uit 32 trampolines, een tumblingbaan én rondom schuine wanden van trampolines. 
Kom ook springen

De Waanzinnige Boomhut

Theatergezelschap Meneer Monster zet deze kerstvakantie zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Een echte Meneer Monster productie voor zowel jong als oud. Bij theater De Lampegiet in Veenendaal kan je op 2 januari genieten van deze leuke familievoorstelling.
Reserveer snel!

Kerstcircus in Arnhem

Circus Bolalou heeft deze vakantie vanaf 21 december een prachtig kerstcircus in Arnhem.  Vele dieren, koorddansers, hulla-hoop artiesten, trapezewerkers, doldwaze clowns en nog veel meer, wisselen elkaar in hoog tempo af. 
Bezoek het circus

Workshops bij Frutseltante

In de vakantie worden er bij Frutseltante in Ede verschillende leuke ouder-kind workshops georganiseerd. Zo kan je een workshop handletteren volgen, kan je met foam clay aan de slag of wil je liever een pixelplaatje versieren? Dat is nog eens een gezellig uitje!
 
Kom je ook?

Telekids Musicalschool

Bij de Telekids Musicalschool wordt door middel van musicalles iedereen uitgedaagd zichzelf optimaal te ontwikkelen, ook op het gebied van persoonlijke en sociale vaardigheden zoals zelfvertrouwen, durf, samenwerken en doorzetten.
Volg een proefles

Nieuwjaarsduik

Op verschillende plaatsen in de regio trotseren mensen op 1 januari de kou en nemen een duik in het koude water. Wil je ook meedoen of komen kijken? Er zijn onder andere nieuwsjaarsduiken in Arnhem, Rhenen en Herwijnen. Maar op meer plaatsen kan je het water in!
Doe ook mee!

Stormbaan bij Zwembad 't Gastland

In de eerste week van de kerstvakantie kunnen kinderen op verschillende dagen lekker spelen op de stormbaan bij zwembad 't Gastland in Rhenen. Kom je ook lekker zwemmen? 
Check de openingstijden

Schaatsen

In de regio kan in de vakantie op verschillende plaatsen worden geschaatst. Zo kan je bijvoorbeeld in het centrum van Ede schaatsen tijdens Friends on Ice. Meer ijsbanen en leuke kerstactiviteiten hebben we in een handig overzicht gezet. 

IJsbanen en kerstactiviteiten

Er is nog veel meer te doen! Check de agenda voor meer leuke activiteiten! Ook op Facebook staan leuke evenementen in de agenda. 
Facebook
Website
Email
Instagram