Als gezin hebben we nog nooit gekampeerd dus vol verwachting zijn we onderweg naar Europarcs Resort De Wije Werelt in Otterlo. Dit mooie park ligt midden op de Veluwe en is heel kindvriendelijk!

Aangekomen op het park kunnen we al snel naar onze tent en deze ligt heel centraal. Achter het restaurant en naast het speelbos. Alles is op loopafstand! Samen met nog twee glamping tenten en twee baby safaritenten is het een heel gezellig en knus veldje. De tent is prachtig en alles is aanwezig! De tent heeft zelfs een verdieping met boven nog drie bedden. Onze jongste dochter slaapt nog in een campingbedje en ook daar is een prima plekje voor boven. 

Eenmaal geïnstalleerd gaan we eens kijken wat er allemaal op het park te doen is. De kinderen zitten meteen in de speeltuin en wij kunnen lekker wat drinken op het terras. Naast een grote buitenspeeltuin is er ook een binnenspeeltuin. Deze hoort bij restaurant De Houtzagerij en is gratis toegankelijk als je op het park verblijft (ook leuk voor een kinderfeestje!). In de vakanties is bij het restaurant een leuk animatieprogramma voor kinderen. De kinderen vermaken zich prima in de speeltuinen en uiteindelijk blijven we hier ook lekker eten en gaan we met een goed gevulde buik weer richting onze tent. 

Onze kinderen zijn niet de meest makkelijke slapers dus we zijn benieuwd hoe de nacht gaat verlopen. Het duurt even voordat ze allemaal slapen (het is ook maar raar om met je grote zus op een kamer te slapen) maar als ze eenmaal slapen gaat het prima. De bedden liggen heerlijk en de regen tikt tegen het tentdoek. 's Ochtends regent het nog steeds maar dat is geen probleem. Binnen in de tent is genoeg plek voor de kinderen om te spelen en te kleuren en ook wij kunnen prima zitten op de loungebank. 

Als het gestopt is met regenen gaan we op pad. We gaan naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. De ingang van dit park ligt op een paar minuten rijden. In het park hebben we de witte fietsen gepakt en een mooi stukje gefietst. Vooral de enorme zandvlakte viel in de smaak. Het is op de Veluwe natuurlijk altijd spannend wat je tegenkomt. Het was wat ver weg maar we hebben wilde zwijnen en edelherten gezien! 

Eenmaal terug op het park wordt er bij de tent gespeeld met de nieuwe vriendjes uit de andere glamping tenten. Deze tenten zijn erg geschikt voor gezinnen dus vriendjes zijn zo gemaakt. In de tent zit een complete keuken dus je kan zelf prima koken. Maar er is ook een snackbar aanwezig op het park dus wij kiezen voor de makkelijkste variant en eten lekker frietjes bij de tent. Eenmaal in bed slapen de meiden een stuk sneller dan de avond ervoor. De buitenlucht maakt zeker moe! 

Op de laatste dag gaan we het bos in. De ingang ligt achter de tent en meteen vind je daar het OERRR Speelbos. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven. Je kan er hutten bouwen, er is een waterpomp en natuurlijk genoeg bomen om in te klimmen. Een minuut of 10 verder lopen vind je het Mosselse Zand. Weer zo'n mooie zandvlakte waar kinderen eindeloos kunnen spelen. 

In de middag is het dan bijna tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat er nog een duik is genomen in het zwembad. Het is amper 20 graden maar het zwembad ziet er al dagen zo aantrekkelijk uit dat die niet overgeslagen mag worden. Het water lijkt ook lekker warm want ze duiken er meteen in. Er is een peuterbad met glijbaan en sproeiers en een dieper bad. Zelfs als het gaat regenen zijn de kinderen niet uit het water te krijgen. 

Na nog een lekker ijsje is het dan echt tijd om te gaan. We kijken terug op een geslaagd weekend. Onze eerste kampeervakantie is een feit! Echte back-to-basic kampeerders zullen we nooit worden maar nog een keer in de glamping tent, dat staat wel op de planning!